Με «στρογγυλέματα» υπεκφεύγει η νέα Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου

Ανεπιτυχώς προσπάθησε η νέα Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου κ. Δήμητρα Καλομοίρη να δώσει πειστικές απαντήσεις στα καταγγελλόμενα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας   Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), που αφορούν την τραγική κατάσταση που βρίσκονται τόσο το Νοσοκομείο Κορίνθου,όσο και τα Κέντρα Υγείας του νομού Κορινθίας.

Με «στρογγυλέματα» του τύπου “τοποθετούνται ή αναμένεται να προσληφθούν…σε χρόνο μέλλοντα !”  η κ. Καλομοίρη πέταξε την μπάλα…για την αποκατάσταση της αλήθειας, όπως είπε… στη  μάλλον προκάτ συνέντευξη, που ενδεχομένως ως «δουλικό» της διοικήτριας έδωσε ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο, κ. Νίκος Πανουτσόπουλος ! 

Δείτε τι καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων,για τις Μονάδες Υγείας  στο  νομό Κορινθίας:

Γ.Ν. ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 40% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Έκλεισε εδώ και ένα χρόνο η Παιδιατρική κλινική.Το μισό μήνα είναι  κλειστή σε εφημερίες η Ουρολογική κλινική.Πάνω από 50% ακάλυπτες οι θέσεις σε Νοσοκόμους –  Τραυματιοφορείς.Λόγω έλλειψης ειδικευόμενων ιατρών είναι αδύνατη η κάλυψη των ΤΕΠ. Οφείλονται εκατοντάδες ρεπό στο προσωπικό και κανονικές άδεις από το έτος 2014. Συχνές βλάβες του παλαιού Αξονικού τομογράφου. Δανεικά ανταλλακτικά από άλλα Νοσοκομεία.Δεν υπάρχει Μαγνητικός τομογράφος.Πληρώνουν οι πολίτες από την τσέπη τους στα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα.

Κ.Υ. ΚΙΑΤΟΥ:  Επικινδυνότητα για το προσωπικό και τους ασθενείς από επισκέπτες με παραβατική συμπεριφορά. Δεν υπάρχει καθόλου φύλαξη.Δεν υπάρχει κανείς Τεχνικός για τη συντήρηση του Κ.Υ. 80%  ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Τραγικές ελλείψεις 

Κ.Υ. ΓΚΟΥΡΑΣ: Τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Υπηρετεί ένας ιατρός και μία νοσηλεύτρια.Ένα και μοναδικό σαράβαλο ασθενοφόρο που συνήθως είναι εκτός λειτουργίας.Δεν λειτουργεί Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό εργαστήριο

Κ.Υ. ΝΕΜΕΑΣ: Εξυπηρετεί 5.000 κατοίκους και υπηρετούν μόλις 2 ιατροί και μία νοσηλεύτρια. Δεν υπάρχει ασθενοφόρο ούτε προσωπικό πλήρωμα ασθενοφόρων. Δεν λειτουργεί Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό εργαστήριο

Διαβάστε (ΕΔΩ) το έγγραφο διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ),που διοχετεύτηκε στον τύπο με τίτλο ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΤΟΥ ΕΣΥ – ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ,όπου με  συγκεντρωτικά στοιχεία των Νοσοκομείων, ΕΚΑΒ, Κέντρων Υγείας επιβεβαιώνει την κατάρρευση του ΕΣΥ.

Google+ Linkedin