Με πολιτική αβρότητα ο Βλάσης Τσιώτος απαντά στις “μπηχτές” Ανδρικόπουλου

Με πολιτική αβρότητα ο Βλάσης Τσιώτος απαντά στις “μπηχτές” Ανδρικόπουλου

Με πολιτική αβρότητα ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος απαντά στις “μπηχτές” του προκατόχου του Ηλία Ανδρικόπουλου ,που μάλλον ζει σ’ ένα σύμπαν παράλληλης πραγματικότητας όταν ακόμα και σήμερα υπερασπίζεται το success story της δημαρχιακής του θητείας , υποτιμώντας το γεγονός ότι όχι μόνο δεν έτυχε της λαϊκής αποδοχής στις προηγούμενες εκλογές – αλλά αντίθετα αποδοκιμάστηκε μαζικά από το 78,63 % των συνδημοτών του.

Η δημόσια απάντηση του Δήμαρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάση Τσιώτου :

Ο σεβασμός τόσο στην προσωπικότητα, όσο και στην προσπάθεια σας κατά το παρελθόν να αντιμετωπίσετε μια συνεχώς πτωτική πορεία των δημοτικών υποθέσεων η οποία ξεκίνησε τουλάχιστον από το 2010 με την ένωση των Δήμων Ξυλοκάστρου και Ευρωστίνης, με οδηγεί να απαντήσω στην παρέμβαση σας.
Η κατανοητή επιθυμία σας να υπερασπιστείτε τις προσπάθειες της θητείας σας και την υστεροφημία σας, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αλλοιώσει το τελικό αποτέλεσμα το οποίο γνωρίζω καλά ότι δεν ικανοποιεί ούτε εσάς προσωπικά. Οι λόγοι και οι αιτίες είναι σε αρκετές περιπτώσεις αποδεκτές, δυστυχώς όμως για όλους εμάς που παίρνουμε την δύσκολη απόφαση να ασχοληθούμε με τα κοινά, στο τέλος μετράει μόνο το αποτέλεσμα.
Πριν 14 σχεδόν μήνες παραλάβαμε μετά από 5 ολόκληρα χρόνια δικής σας δημοτικής θητείας
• Έργα χρηματοδοτημένα από προγράμματα, από τα οποία η συντριπτική πλειοψηφία δεν είχε καν αρχίσει να υλοποιείται με κίνδυνο να λήξουν οι προθεσμίες και να χαθούν για τον Δήμο μας. Σεβόμενοι την προσπάθεια σας και έχοντας σαν μοναδικό στόχο το όφελος του Δήμου μας, υλοποιούμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα όλα αυτά τα έργα, ακόμη και όσα έχουμε αμφιβολίες, συμπληρώνοντας τα όπου έχουμε την δυνατότητα. Αποδεικνύουμε έτσι ότι για εμάς ο Δήμος έχει συνέχεια και σε καμία περίπτωση δεν θα ακυρώσουμε παλιές προσπάθειες για εγωιστικούς λόγους.
• Έργα τα οποία χρηματοδοτήθηκαν και άρχισαν να εκτελούνται από υπουργεία παραμονές των περιφερειακών εκλογών, για τα οποία ο Δήμος μας δυστυχώς δεν είχε την παραμικρή άποψη. Βρεθήκαμε μπροστά στην πρωτοφανή κατάσταση να γίνονται έργα στον τόπο μας, χωρίς οι αρμόδιοι να μας ενημερώνουν για τις προθέσεις τους, χωρίς να έχουμε δει την παραμικρή μελέτη.
• Ελάχιστες μελέτες απαραίτητες για νέα έργα, οι οποίες λόγω παλαιότητας και μη ολοκλήρωσης απαιτούσαν μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να είναι ώριμες για υποβολή. Δεν βρήκαμε μελέτες αξιοποίησης δημοτικών κτηρίων, μελέτες ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης, ψηφιακού εκσυγχρονισμού, έξυπνων εφαρμογών, ενώ όλα τα σχετικά χρηματοδοτικά προγράμματα τρέχουν με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.
• Βρήκαμε έναν παμπάλαιο δημοτικό στόλο οχημάτων έργου, καθαριότητας αλλά και μετακίνησης προσωπικού με τεράστια προβλήματα συντήρησης και λειτουργίας, ο οποίος χρειάζεται την άνωθεν βοήθεια για να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις απαιτήσεις του Δήμου μας.
• Βρήκαμε δημοτικές υποδομές αφημένες για χρόνια στην τύχη τους. Δημοτικούς δρόμους κλεισμένους από τα κλαδιά, να διαλύονται από τα νερά λόγω απουσίας τεχνικών έργων, την Μαρίνα Ξυλοκάστρου σε κατάσταση διάλυσης, την οικία Κρινάκου σε κατάρρευση, το κτήριο του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού εγκαταλελειμμένο, τις αποθήκες Φραντζή σε πολύχρονη δικαστική διαμάχη, την οικία Τσαλδάρη αναξιοποίητη κ.τ.λ
• Βρήκαμε ένα σχέδιο τοπικής διαχείρισης απορριμμάτων ομόφωνα ψηφισμένο από το 2016, από το οποίο δεν είχε υλοποιηθεί ούτε γραμμή, ενώ η μείωση των απορριμμάτων που παραδίδονται για ταφή αποτελεί μονόδρομο.
• Βρήκαμε μια δημοτική άρδευση αποδιοργανωμένη με χρόνια προβλήματα. Μια δημοτική άρδευση στην οποία σε πολλές περιπτώσεις λείπει το νερό!
• Βρήκαμε μια ανάπλαση στο Δυτικό παραλιακό μέτωπο του Ξυλοκάστρου, η οποία με τους λανθασμένους χειρισμούς του παρελθόντος, αποτελεί μία ακόμη ανοικτή πληγή για την πόλη.
• Βρήκαμε έναν Δήμο ανοχύρωτο απέναντι σε κάθε κακοκαιρία, κυρίως λόγω των ανύπαρκτων αντιπλημμυρικών έργων αντιμετώπισης των όμβριων από τις παρεμβάσεις κατά την κατασκευή της Νέας Εθνικής Οδού και της Νέας Σιδηροδρομικής γραμμής.
• Βρήκαμε έναν Δήμο με ανύπαρκτο αποχετευτικό δίκτυο σε ολόκληρη την Ευρωστίνη.
• Βρήκαμε τον δρόμο σύνδεσης του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Ξυλοκάστρου με την Παλαιά Εθνική Οδό σε τέλμα, παρά το γεγονός ότι αποτελεί ένα σημαντικό έργο για το Δυτικό Ξυλόκαστρο.
• Βρήκαμε μια δημοτική περιουσία χωρίς καμία καταγραφή και την προώθηση της στο κτηματολόγιο ανύπαρκτη, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν περιουσιακά στοιχεία του Δήμου μας.
• Βρήκαμε τον Δήμο μας ενταγμένο στην κεντρική διαχείριση απορριμμάτων με αποτέλεσμα αν δεν μειώσουμε τον όγκο να οδηγούμαστε σε πενταπλασιασμό δημοτικών τελών, παρά το γεγονός ότι διαθέτουμε ΧΥΤΑ δίπλα μας.
• Βρήκαμε το Γ.Π.Σ Ξυλοκάστρου και το ΣΧΟΟΑΠ Δερβενίου στην κατάψυξη για χρόνια, χωρίς κανένα ενδιαφέρον προώθησης.
• Βρήκαμε τον Δήμο μας απομονωμένο, χωρίς συμμαχίες και σχέσεις συνεργασίες οι οποίες είναι απαραίτητες για να πετύχει κάτι σημαντικό.
Σταματώ εδώ προσωρινά γιατί ο κατάλογος είναι πολύ μεγάλος. Όλα αυτά τα οποία και εσείς παραλάβατε σε γενικές γραμμές , προσπαθήσατε να τα αντιμετωπίσετε χωρίς επιτυχία τα προηγούμενα 5 χρόνια. Κάνουμε και εμείς την προσπάθεια μας και θα κριθούμε για αυτήν και τα αποτελέσματα της, στο τέλος της τετραετίας από τους δημότες μας. Μέχρι τότε κάθε προσφορά βοήθειας είναι ευπρόσδεκτη και κάθε προσπάθεια κριτικής είναι κατανοητή.
Google+ Linkedin