Με νέα επιστολή ο Νίκας αποδομεί τον Καμπόσο και κρατά “άσο στο μανίκι” του την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας

Με νέα επιστολή ο Νίκας αποδομεί τον Καμπόσο και κρατά “άσο στο μανίκι” του την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας

Με μια λιτή ανακοίνωση “Δεν υπήρξε αποτέλεσμα στην δεύτερη γενική συνέλευση των μετόχων της “Πελοπόννησος” Α.Ε. η οποία συγκλήθηκε σήμερα, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου. Μετά από αυτή την εξέλιξη φαίνεται αναπόδραστη πλέον η εκκαθάριση εν λειτουργία της εν λόγω Α.Ε.” η περιφέρεια Πελοποννήσου ενημερώνει για τις εξελίξεις στην δεύτερη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας , η οποία απέβη άκαρπη και θα επαναληφθεί την επόμενη Πέμπτη 19 Νοέμβρη προκειμένου να λάβει οριστική απόφαση για το τί μέλλει γενέσθαι με το αμαρτωλό παρελθόν της Αναπτυξιακής ,αλλα και για την παραπέρα λειτουργιά της.

Ταυτόχρονα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας δίνει σήμερα στην δημοσιότητα νέα επιστολή του με ημερομηνία 11/11/2020 (διαβάστε ΕΔΩ) προς τους δημάρχους της Πελοποννήσου , στην οποία αποδομεί την πρόταση Καμπόσου περί προνομιούχων μετοχών (επικαλούμενος το άρθρο 194 παρ. α του Ν.3852/2010 που λέει ότι «δεν επιτρέπεται η αγορά από την Περιφέρεια προνομιούχων μετοχών») και κρατά “άσο στο μανίκι” του την τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 4674/2020 (Α΄ 53) , που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 12 Οκτωβρίου 2020 (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 197) και κατ’ εξαίρεση επιτρέπει σε δήμους με πληθυσμό άνω των πενήντα χιλιάδων κατοίκων (βλέπε Καλαμάτα) να μπορούν να συστήσουν μονομετοχικό Αναπτυξιακό Οργανισμό, εισφέροντας το σύνολο του μετοχικού τους κεφαλαίου στην “Πελοπόννησος” Α.Ε.

Να θυμίσουμε ότι την Πέμπη 12 Νοέμβρη, στην Τρίπολη, συνεδρίασε το Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα , ο οποίος έδωσε οδηγίες προκειμένου μέσα στις επόμενες 20 ημέρες η εν λόγω εταιρεία να έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες του νέου καταστατικού και του κανονισμού λειτουργίας της, ώστε στη νέα της μορφή να αναφέρεται πλέον σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Google+ Linkedin