Με “ηγεμονικές αντιλήψεις” νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου ο Δ. Καμπόσος

Οι “ηγεμονικές αντιλήψεις” της φιλοκυβερνητικής παράταξης του Δημήτρη Καμπόσου καθόρισαν τελικά τη συγκρότηση του νέου προεδρείου της ΠΕΔ Πελοποννήσου.

Νέος πρόεδρος εξελέγη ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος,Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος και γραμματέας ο  πρώην δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης. Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής εξελέγησαν οι  Κώστας Καλαντζής, Δήμαρχος Νεμέας και Σταύρος Αργειτάκος, Δημοτικός Σύμβουλος Σπάρτης.

Να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας δεν προσήλθε στην συνεδρίαση για να ψηφίσει.

 Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι της Παρασκευής.Αρχικά, ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου, όπως αναμενόταν. Στη συνέχεια, ο ανεξάρτητος Δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης πρότεινε να υπάρξει αντιπροσωπευτικό Προεδρείο με Πρόεδρο από την πρώτη σε ψήφους παράταξης, Αντιπρόεδρο από τη δεύτερη και Γραμματέα από την Τρίτη παράταξη. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή, με αποτέλεσμα ο Β. Βαλιώτης να θέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία!

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε ο Δημήτρης Καμπόσος έλαβε 11 ψήφους (πήρε και μία από την παράταξη Παυλή), ο Βαγγέλης Βαλιώτης έλαβε 6 ψήφους,ενώ τρία ψηφοδέλτια βρέθηκαν λευκά.

Οι εκπλήξεις,τα ερωτηματικά και το διακύβευμα των εκλογών της Π.Ε.Δ  

  • Με δεδομένο το ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας δεν προσήλθε για να ψηφίσει.,καμία παράταξη δεν συγκέντρωνε την απόλυτη πλειοψηφία για να εκλέξει αυτόνομα Πρόεδρο…
  •  Η “Ανεξάρτητη Πελοπόννησος” των Δημήτρη Παυλή,Σπύρου Σταματόπουλου,Γιώργου Γκιώνη,Δημήτρη Βόσνου,Αναστάσιου Γκιόλη και Γιάννη Χριστόπουλου διελύθη εις τα εξ ων συνετέθη !!
  • Γιατί  ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής,δεν έθεσε υποψηφιότητα για την Προεδρία; 
  • Ενδιαφέρον έχει το πως ψήφισε η “Ανεξάρτητη Πελοπόννησος” : ένας ψήφισε  Καμπόσο,δυο ψήφους δώσανε στον Βαγγέλη  Βαλιώτη και τρία ψηφοδέλτια τα έριξαν λευκά …

Ότι χρειαζόταν δηλαδή, για να βγει ο Δημήτρης Καμπόσος πρόεδρος της  Π.Ε.Δ !!

Η Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία ΠΕΔ Πελοποννήσου με Δελτίο Τύπου (διαβάστε εδώ) που εξέδωσε καταγγέλλει την “διδακτορία της πλειοψηφίας του κ. Καμπόσου” που ,κατά την ” Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία”,επιζητεί να εκφράσει την κεντρική εξουσία στο χώρο της αυτοδιοίκησης και όχι την αυτοδιοίκηση απέναντι στην κεντρική εξουσία…

 

Google+ Linkedin