Με αυξημένη πλειοψηφία πέρασε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Με αυξημένη πλειοψηφία πέρασε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Ρεαλιστικός και ισοσκελισμένος είναι ο προϋπολογισμός του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για το 2020 ο οποίος εγκρίθηκε  στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο με ευρεία πλειοψηφία και χωρίς να κατατεθεί καμία εναλλακτική πρόταση από τις μειοψηφούσες παρατάξεις.

Ο Δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος στην τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε ότι η δημοτική αρχή κατήρτισε έναν αναπτυξιακό προϋπολογισμό ,συμβατό με τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα του Δήμου,που κινείται στη σωστή κατεύθυνση και βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον. Επισήμανε δε ότι η εκτέλεσή του είναι μια δυναμική διαδικασία,που επηρεάζεται από συνεχείς αυξομειώσεις στα έσοδα και στα έξοδα του Δήμου και ως εκ τούτου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν  οι απαραίτητες τροποποιήσεις.

Θετικά στον προϋπολογισμό  ψήφισαν οι παρατάξεις “Ανανεωτική Συνεργασία” του δημάρχου Βλάση Τσιώτου ,η «Σύμπραξη Δημοτών» του κ. Φάνη Μπρακούλια και η παράταξη «Ορίζοντες Δημιουργίας» του κ. Σπύρου Καραβά.

Παραφωνία στο γενικά συναινετικό κλίμα για μια ακόμη φορά ήταν ο επικεφαλής της κατ’ ευφημισμόν «Ομόνοιας» Ηλίας Ανδρικόπουλος,που αρχικά αναλώθηκε σε ένα “μπαγιάτικο” παιχνίδι εντυπώσεων ,σχετικά με την δημαρχιακή του θητεία …στη συνέχεια είπε πως δεν έχει αντιρρήσεις επί του προϋπολογισμού…και στο τέλος πήρε την ομάδα του και αποχώρησε από την ψηφοφορία,εκφράζοντας το παράπονο ότι η παράταξη του κ. Τσιώτου,ως αντιπολίτευση, δεν είχε ψηφίσει τους δικούς του προϋπολογισμούς…δηλαδή: πιάσ’ τ’ αυγό και κούρεψ’ το !

Τέλος,η συριζέικη παράταξη του κ. Κατσούλα ψήφισε «Παρών» ,προτάσσοντας το αιτιολόγημα ότι στον προϋπολογισμό δεν υπήρχε πρόβλεψη για μεγάλα έργα ,όπως η προστασία των ακτών από το φαινόμενο της διάβρωσης…ξεχνώντας προφανώς ότι τέτοιου μεγέθους έργα υλοποιούνται μόνο άμα δεήσει η κεντρική διοίκηση και οι υποδιαιρέσεις της…

Βεβαίως ο κόσμος του Ξυλοκάστρου και της Ευρωστίνης  βλέπει, ακούει, κρίνει …

Google+ Linkedin