Με αποκάλυψη «βόμβα» οι New York Times καίνε τον Τραμπ

Με αποκάλυψη «βόμβα» οι New York Times καίνε τον Τραμπ

Είδηση «βόμβα» για τον Ντόναλντ Τραμπ, δημοσίευσαν οι New York Times…

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αμερικανός πρόεδρος με διάφορους τρόπους έχει καταφέρει τουλάχιστον σε 10 από τα τελευταία 15 χρόνια, να μην πληρώσει φόρους, ενώ την χρονιά που κέρδισε την προεδρία, πλήρωσε μόλις 750 δολάρια!

Οι Νew York Times  συγκέντρωσαν όλα τα φορολογικά στοιχεία του Ρεπουμπλικανού από τα τελευταία, τουλάχιστον, είκοσι χρόνια, αποκαλύπτοντας τα περιουσιακά του στοιχεία, αλλά και το πως κατάφερε να κάνει τεράστιες διαγραφές χρεών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τραμπ πλήρωσε 750 δολάρια σε φόρους εισοδήματος τη χρονιά που κέρδισε την προεδρία, αλλά και την επόμενη μετά την επικράτησή του.

«Οι Νιού Γιορκ Τάιμς εξασφάλισαν φορολογικές δηλώσεις 20 και πλέον ετών τόσο του κ. Τραμπ όσο και των εκατοντάδων εταιρειών που συγκροτούν τον επιχειρηματικό οργανισμό του, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερών πληροφοριών για τα δύο πρώτα χρόνια του στην εξουσία. Δεν περιλαμβάνονται οι φορολογικές δηλώσεις του ή τα ατομικά του εισοδήματα το 2018 ή το 2019», αναφέρει η εφημερίδα, η οποία υπόσχεται νέες αποκαλύψεις τις επόμενες ημέρες.

Η δικαιολογία για την οποία δεν πλήρωνε φόρους για τουλάχιστον δέκα από τα τελευταία 15 χρόνια, ήταν πως επειδή δήλωνε ότι έχασε πολύ περισσότερα χρήματα από όσα έβγαζε.

Την ίδια ώρα, οι NYT αναφέρουν πως στην διάρκεια που παιζόταν το ριάλιτι «The Apprentice», οι συμφωνίες που είχε κάνει για την εκπομπή, έφταναν τα 427,4 εκατ. δολάρια, τα οποία σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η εφημερίδα, πήγαν σε επιχειρήσεις, κυρίως σε εγκαταστάσεις γηπέδων γκολφ.

Ανακριβή τα στοιχεία λένε νομικοί του Τραμπ

Δικηγόρος του Οργανισμού Τραμπ, ανέφερε πως τα στοιχεία δεν είναι ακριβή και μάλιστα ζήτησε τα έγγραφα τα οποία διαθέτει η εφημερίδα, κάτι που οι NYT αρνήθηκαν να κάνουν προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η πηγή τους.

«Την τελευταία δεκαετία ο πρόεδρος Τραμπ έχει πληρώσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε φόρους στο κράτος, συμπεριλαμβανόμενων και χρημάτων που αφορούν την καμπάνια του το 2015», ανέφερε ο Αλαν Γκάρτεν, νομικός των επιχειρήσεων του Τραμπ. Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως εκκρεμεί μια δεκαετής μάχη ελέγχου με την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων, για τη νομιμότητα μιας επιστροφής φόρου 72,9 εκατομμυρίων δολαρίων που ανέφερε πως έλαβε, ενώ την ίδια ώρα δήλωνε τεράστιες απώλειες.

Fake News λέει ο Τραμπ

Ο ίδιος ο Τραμπ έκανε λόγο, όπως συνηθίζει σε περιπτώσεις τέτοιων δημοσιευμάτων, για «fake news», δηλαδή «ψευδείς ειδήσεις», μόλις ενημερώθηκε για το δημοσίευμα.

«Fake news», «πρόκειται για απόλυτα ψευδείς ειδήσεις, απολύτως κατασκευασμένες», διαβεβαίωσε ο Ρεπουμπλικάνος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο.

«Πλήρωσα πολλά, και πλήρωσα επίσης φόρους στο εισόδημα σε επίπεδο πολιτείας, η πολιτεία της Νέας Υόρκης φορολογεί πολύ», πρόσθεσε χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος αρνείται πάντα να δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις και δίνει δικαστική μάχη για να μην αποκαλυφθούν, τροφοδοτώντας τη σεναριολογία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται ένα ακόμη «χτύπημα» εν μέσω της προεκλογικής του εκστρατείας, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν πως ο Τζο Μπάιντεν είναι το φαβορί για να επικρατήσει στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Google+ Linkedin