Μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας:

Μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας:

«Όχι στην εξόντωση της αγροτιάς». Ηχηρό μήνυμα αγωνιστικής διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης αλλά και αντίστασης στην πολιτική που τους ξεκληρίζει, έστειλαν με τη σημερινή συγκέντρωσή τους στο κέντρο της Αθήνας, στην πλ. Βάθης, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι μετά από κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.

Οι αγρότες διεκδικούν:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.α.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.
  • Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων «υψώνει φωνή αντίστασης στην πολιτική που μας ξεκληρίζει», τόνισε ο Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου, μιλώντας στη συγκέντρωση των  αγροτών και κτηνοτρόφων στην πλ. Βάθης

Επίσης οι αγρότες καταδίκασαν την αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους στη σημερινή συνάντηση αλλά και τον αυταρχισμό που επέδειξε, σήμερα, για μια ακόμα φορά, καθώς επιστράτευσε αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες, αποκλείοντας τους γύρω δρόμους για να μην γίνει η πορεία με τα τρακτέρ μέχρι το Σύνταγμα.

Google+ Linkedin