Μαρία Πρωτοπαππά: Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού μας

Μαρία Πρωτοπαππά: Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού μας
Στην παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας» , στον δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, βασική μας αρχή είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ύπαρξης ιδιωτικής αρχής υδάτων. Δεν υπάρχει αγορά υδάτων στην Ελλάδα.
Σε πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση με συνοπτικές διαδικασίες, λίγες μέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών, προβλέπεται η ίδρυση Ρυθμιστικής Αρχής Υδάτων, στην οποία περνά ο έλεγχος ύδρευσης και αποχέτευσης κατά παράκαμψη των επιταγών του Συντάγματος και αλλεπάλληλων αποφάσεων του ΣτΕ.
Το ζήτημα που προκύπτει με αυτή τη μεταβολή είναι ότι η υπαγωγή του ελέγχου ενός αγαθού κοινής ωφελείας, όπως το νερό, σε μια ρυθμιστική αρχή έχει νόημα, όταν η αγορά παροχής τού εν λόγω αγαθού ιδιωτικοποιείται και απελευθερώνεται.
Το νερό πρέπει να παραμείνει αυστηρώς δημόσιο αγαθό και οι δήμοι, οφείλουν ως τέτοιο να το διανέμουν όσο το δυνατόν φτηνότερο στους πολίτες τους.
Για τους Λουτρακιώτες το νερό είναι κάτι παραπάνω από αγαθό. Είναι η ιστορία αλλά και η ζωή της πιο γνωστής Λουτρόπολης της Ελλάδας.
Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι το νερό του Λουτρακίου,τόσο το φυσικόπ όσο και το ιαματικό, θα το διαχειρίζεται οποιοσδήποτε άλλος φορέας από τον δήμο μας και τους πολίτες του.
Αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβεί!
ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ
Google+ Linkedin