Μακελειό στο Μανχάταν – Οκτώ νεκροί και 15 τραυματίες

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και αρκετοί τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός του μακελειού στη Νέα Υόρκη, που συγκλονίζει τις ΗΠΑ.Φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς και ποδηλάτες στο Μανχάταν, με αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και πολλοί να τραυματιστούν.

Το λευκό μικρό φορτηγάκι ήταν νοικιασμένο. Ο δράστης είναι ένας 29χρονος που είχε στην κατοχή του ένα όπλο του πέιντμπολ καθώς και ένα πυροβόλο όπλο.Ο άνδρας όταν βγήκε από το όχημα φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Τότε δέχθηκε τα πυρά αστυνομικού με πολιτικά.

Πρόκειται για μια τραγωδία είπε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής της Νέας Υόρκης, Τζέιμς Ο’ Νιλ, στις δηλώσεις που έκανε, επισημαίνοντας ότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αρχών. Όπως περιέγραψε, ο οδηγός του φορτηγού έπεσε αρχικά σε πεζούς, τους χτύπησε με τραγικά αποτελέσματα. Στη συνέχεια συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο, όπου επίσης τραυματίστηκαν ανήλικοι και ενήλικες, άλλαξε κατεύθυνση και πέρασε σε ποδηλατόδρομος, επίσης τραυματίζοντας κόσμο.

Για δύσκολη ημέρα για την πόλη έκανε λόγο ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάζιο. «Οι κάτοικοι της πόλης είναι δυνατοί», υπογράμμισε και σημείωσε με έμφαση: «Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος. Αυτό ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια».

Αξιωματούχος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι ένα άτομο τέθηκε υπό κράτηση για το περιστατικό.

Google+ Linkedin