Μήπως η απόρριψη της Κυριακής επιδείνωσε την κατάσταση του Δημητράκη…

“Σε όλη μου τη ζωή πορεύομαι με ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ” γράφει στο facebook ο αποτυχών υποψήφιος δήμαρχος  Δημήτρης Παπαγεωργίου ,στην προσπάθειά του να ξορκίσει την ασυμφωνία ηθικής και πολιτικής ,που ενυπάρχει στην αναιτιολόγητη προσωπική του απόφαση να στηρίξει τον Μάρκο Λέγγα ,στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Σικυωνίων.

Τις πταίει;  Μήπως η απόρριψη της Κυριακής επιδείνωσε την κατάσταση του Δημητράκη…

Δυστυχώς, τα δικά μας σχόλια θα στεναχωρήσουν τον κ. Παπαγεωργίου,αλλά όταν έχει την ψευδαίσθηση ότι με τέτοια τερτίπια μπορεί να γείρει την πλάστιγγα του 48,51% υπέρ του 18,30 % ,τότε κινδυνεύει να γίνει νούμερο στο Κιάτο και να θυμηθεί στιγμές από το μακρινό παρελθόν του στη ΔΑΠ,τότε που μπήκε στη… Νομική ο «Μεγάλος Αδελφός» !

Εκτός και αν ο Δημητράκης επικαλέστηκε την ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ για να επιβεβαιώσει τη ρήση του πρώην Γερουσιαστή των ΗΠΑ Σιμόν Κάμερον που υποστήριζε ότι : “τίμιος πολιτικός είναι εκείνος ο οποίος, όταν εξαγοραστεί, παραμένει εξαγορασμένος”…από την αμαρτωλή  Bayer !

Όσο κι’  αν ήταν προβλέψιμη η προσωπική στήριξη του κ. Παπαγεωργίου στον Μάρκο Λέγγα,που προφανώς παραπέμπει σε λογική της “κλίκας” ή είναι  προϊόν συναλλαγής κάτω από το τραπέζι..το πολιτικό vertigo του άπειρου υποψήφιου είναι εμφανές και αποτυπώνεται στην καιροσκοπικού χαρακτήρα δήλωσή του : “Μολονότι ο κεντρικός υπεύθυνος της διάσπασης των δύο προσπαθειών είναι στενό συγγενικό πρόσωπο του δεύτερου, και δεν αλλάζω πόντο από αυτήν τη θέση, ο Μάρκος Λέγγας υπέδειξε και απέδειξε ενωτική στάση όταν πρότεινε να ενοποιηθούν οι 3 συνδυασμοί σε 1 με εμένα επικεφαλής.”

Είναι σαφές ότι το σκεπτικό που επικαλείται  στο facebook ο αποτυχών υποψήφιος το μοναδικό που μπορεί να προκαλέσει είναι προβληματισμό,θλίψη και αποφορά. Όχι γιατί στηρίζει την τοξική υποψηφιότητα Λέγγα. Αυτό είναι καθαρά δική τους δουλειά. Εξάλλου δικαιώνει και την εκτίμησή μας ότι η υποψηφιότητα Παπαγεωργίου ήταν ειδικού σκοπού και σχεδιασμένη από τον «αυτοδιοικητικό του πατέρα» να  παίξει την πολιτική «Ιφιγένεια» παντός καιρού…

Αυτό που προκαλεί προβληματισμό,θλίψη και αποφορά είναι η βροντερή ηλιθιότητα ενός άκαπνου αυτοδιοικητικού που τρώει αμάσητη τη μπλόφα του κάθε Μάρκου !

Έτσι εξηγείται και το γιατί  ο Δημητράκης άφησε πίσω του τη σφοδρή κριτική για “εργασιακούς εκβιασμούς” ή για την «ένωση Ζαχαρόπουλου» που ,κατά τον Δημητράκη, δεν έγινε με βάση συγκλίσεις και προγράμματα,αλλά και τα ειρωνικά σχόλια  περί “ανάπτυξης υδροπλάνων στη Λίμνη της Στυμφαλίας” ή  για τον “δήμαρχο στο τετράγωνο” κλπ.

Έτσι εξηγείται και το γιατί  ο Δημητράκης  σε χρόνους απίστευτα μικρούς επιστρατεύτηκε ως “εξαπτέρυγο” του κ. Λέγγα και με απερίγραπτη άνεση είναι πρόθυμος να κάνει τον διερμηνέα του Μάρκου στα ορεινά χωριά του Δήμου Σικυωνίων !

Όμως,αυτό δεν είναι “Δύναμη Αλλαγής” αλλά αποτέλεσμα της αδυναμίας του κ. Παπαγεωργίου να υπερασπιστεί ΕΝΤΙΜΑ την δική του (ανύπαρκτη) πρόταση για το Δήμο Σικυωνίων.

Βεβαίως,αυτή η αδυναμία φάνηκε και στην προεκλογική περίοδο που διανύσαμε,γιαυτό και οι Σικυώνιοι πολίτες την περασμένη Κυριακή του γύρισαν την πλάτη και τώρα θα καταχωρήσουν στα “αμελέτητα” τις προσωπικές του προτιμήσεις για τον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Προφανώς,ο κ. Παπαγεωργίου δεν διδάχθηκε τίποτα από το στραπάτσο της Κυριακής,γιαυτό και η προσωπική του δήλωση είναι η απαστράπτουσα λάμψη ενός πηγαίου σκοταδισμού, που υποδηλώνει την αγωνιώδη προσπάθειά του να παραμείνει στο κάδρο των εκλογών  έστω και ως  αυτοδιοικητική “γλάστρα” του Μάρκου !

Google+ Linkedin