Μήνυμα του Δημάρχου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου για τη νέα σχολική χρονιά

Μήνυμα του Δημάρχου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου για τη νέα σχολική χρονιά

Πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς σήμερα.

Θυμάμαι, μέρες σαν τη σημερινή, στα παιδικά μου χρόνια, τη μάνα να με ξυπνάει νωρίς, την ώρα του πιο ωραίου ύπνου και να παλεύω ανάμεσα στη γλύκα του μαξιλαριού και την λαχτάρα να ξαναδώ το σχολειό μου. 

Να περπατάω προς το σχολείο με χίλιες σκέψεις, αγωνίες και ερωτηματικά για τη νέα χρονιά που άνοιγε μπροστά μου και η καρδιά μου να χτυπάει δυνατά στο πρώτο κουδούνι, στη μυρωδιά των νέων βιβλίων που τα άγγιζα με ευλάβεια. Κι έπειτα τα πειράγματα με τους φίλους στην αυλή: Ποιος ψήλωσε, ποιος πάχυνε σε ποιον φάνηκε κιόλας το πρώτο μουστάκι… 

Το Σχολείο σε όλες τις βαθμίδες του έθρεψε τα όνειρά μας, μας άνοιξε τους δρόμους, μας γέμισε ελπίδες και στόχους. Ολόκληρες γενιές μέσα από τις τάξεις του οπλίστηκαν με αξίες και ιδανικά, απέκτησαν εφόδια και δεξιότητες που άλλαξαν τη ζωή τους, άλλαξαν την κοινωνία μας, συνεισέφεραν στην πρόοδο και την εξέλιξη του ανθρώπου.

Σήμερα το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει για άλλη μια φορά. Χιλιάδες παιδιά μικρά και μεγάλα θα τρέξουν στις αίθουσες, θα πάρουν τα νέα βιβλία τους, με διαφορετικές συνθήκες βέβαια και φέτος, με μάσκες, με απολυμαντικά με αποστάσεις. 

Οι υπηρεσίες και οι υπάλληλοι του δήμου Σικυωνίων έχουν φροντίσει τα σχολικά κτήρια να είναι καθαρά, επισκευασμένα όπου χρειάζεται και έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης, έτσι ώστε να καλωσορίσουν παιδιά και δασκάλους με ασφάλεια και γι’ αυτή τη σχολική χρονιά. 

Θέλω να ευχηθώ καλή σχολική χρονιά σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και να τους διαβεβαιώσω ότι ο δήμος Σικυωνίων κι εγώ προσωπικά θα είμαι πάντα δίπλα τους, γιατί είναι πεποίθηση και βεβαιότητά μας, ότι η παιδεία είναι το μόνο σίγουρο όχημα που θα μας οδηγήσει με ασφάλεια σε ένα καλύτερο, από κάθε άποψη, μέλλον. 

Καλή αρχή!

Google+ Linkedin