Μάρκος Λέγγας : ο πιο καλός ο μαθητής !

Μάρκος Λέγγας : ο πιο καλός ο μαθητής !

«Ραντεβού» για τις 16 του Γενάρη,στο Συνεδριακό Κέντρο Αφοί Μάλλιου, μας δίνει ο υποψήφιος δήμαρχος Σικυωνίων  Μάρκος Λέγγας για να μας  παρουσιάσει την Ιδρυτική Διακήρυξη των Θέσεων, Αρχών, Αξιών και Δεσμεύσεων του συνδυασμού του. 

Στην ίδια εκδήλωση θα ανακοινωθούν το όνομα και το λογότυπο της δημοτικής παράταξης με την οποία  ο γνωστός businessman  θα κατέλθει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές,φιλοδοξώντας να φέρει μια νέα τάξη πραγμάτων  στην διακυβέρνηση του Δήμου Σικυωνίων,που ενδεχομένως  θα συνδέεται άμεσα και με τις επιχειρηματικές του αναζητήσεις.

Προφανώς έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την Ιδρυτική Διακήρυξη των Θέσεων, Αρχών, Αξιών και Δεσμεύσεων του νεοφώτιστου υποψήφιου,μιας και  όπως θα έλεγε και ο Ζαμπετας έχει ανακηρυχθεί ο πιο καλός ο μαθητής “best in class” από την Bayer Crop Science !

Αλλά και πέρα από αυτό ο κ. Λέγγας έχει ξεδιπλώσει ΕΔΩ την ανθρωπιστική  διάσταση της προσωπικότητάς του εκφράζοντας την αγωνία του για την επάρκεια της καλλιεργήσιμης έκτασης παγκοσμίως και τις δυνατότητές της να εξυπηρετεί τις ανάγκες του πληθυσμού !

« Συγκεκριμένα, έχουμε εντάξει όλη την καλλιέργειά μας στα επιτραπέζια σταφύλια κάτω από την εποπτεία της Bayer Crop Science(…).Πρέπει να σας πω σε αυτό το σημείο ότι είναι μεγάλη η αγωνία για την επάρκεια της καλλιεργήσιμης έκτασης παγκοσμίως και τις δυνατότητές της να εξυπηρετεί τις ανάγκες του πληθυσμού». τάδε έφη Μάρκος Λέγγας στο φόρουμ που διοργάνωσε η Bayer Crop Science στη Fruit Logistica.

Βεβαίως κάτι αντίστοιχο  έχει διατυπώσει και ο διευθύνων σύμβουλος της Βayer Ελλάς,Ζοάο Μπαρόκα, δηλώνοντας ΕΔΩ ότι : «Η Bayer εργάζεται για να συμβάλει στην αυξημένη απαίτηση για τρόφιμα, αναπτύσσοντας, μεταξύ άλλων, σύγχρονες τεχνικές αναπαραγωγής που περιλαμβάνουν τη γενετική τροποποίηση των φυτών» και ο αντιπρόεδρος της Monsanto , Κάρολ Χόχβαλτ,όταν το 1962 είπε : «Είναι απολύτως αναμενόμενο το ότι μέσω της τροποποίησης της γενετικής πληροφορίας,αυτή θα αποτελέσει στην κυριολεξία ένα θαύμα για την αντιμετώπιση της πείνας και του υποσιτισμού».

Πάνω από πενήντα χρόνια πέρασαν από την δήλωση του Κάρολ Χόχβαλτ, όμως τα εκατοντάδες εκατομμύρια που λιμοκτονούν παγκοσμίως παραμένουν. Γιατί , όπως καταγγέλλει η Ινδή αγωνίστρια Βαντάνα Σίβα στον Γιώργο Αυγερόπουλο στο ντοκιμαντέρ «Πεθαίνοντας στην Αφθονία» : «Η πείνα, που έχει γίνει μόνιμη και παγκόσμια, είναι ολοκληρωτικά δημιουργία του παγκόσμιου επισιτιστικού συστήματος, το οποίο δεν έχει δημιουργηθεί για να θρέφει τους λαούς του κόσμου, αλλά για να μεγιστοποιεί τα κέρδη των πολυεθνικών.

Αναμφίβολα η 16η  του Γενάρη είναι ένα γερο crash test για τον κ. Λεγγα,που, ως κατ’ επάγγελμα «dealer» πολυεθνικών, ξέρει να μοιράζει την τράπουλα  με όρους εμπορικής αγοράς…και ενδεχομένως να κλείνει το μάτι σε “αναιμικούς”  ανθυποψήφιούς του ,λέγοντας :«είναι πολλά τα λεφτά Άρη» !

Όμως,θα πρεπε να  αποδείξει και στους Σικυώνιους πολίτες με ποιους όρους εμπορικής αγοράς θα πετύχει την ανάδειξη της ταυτότητας των προϊόντων της Σικυώνιας γης ; 

Φυσικά,όχι με υποσχέσεις ότι θα φέρει την “ανάπτυξη” με τροποποιημένες  ελιές και νερατζούλες…

Αυτό το λέμε γιατί ο κ. Λέγγας ποτέ δεν έκρυψε την  επιχειρηματική του εξάρτηση από την  γερμανική Bayer ,παρότι η αναφορά και μόνο του ονόματός της ανασύρει επώδυνες αναμνήσεις… 

Ούτε έκρυψε την προσήλωσή του στα παγκοσμιοποιημένα συγκεντρωτικά συστήματα διακίνησης των τροφίμων,γνωρίζοντας ότι το επιδιωκόμενο «Alzheimer» στον διατροφικό πολιτισμό μας, με διαγραφή από το διατροφικό μας DNA γεύσεων και οσμών της ελληνικής υπαίθρου, είναι ο στρατηγικός σύμμαχος στην κερδοφορία τους.

Επιπροσθέτως,πώς είναι δυνατόν να προσδώσεις μια πηγαία αυθεντικότητα στις  “φιλολαϊκές” προθέσεις του κ. Λέγγα όταν ,αποτυπώνοντας ένα κόσμο ανεμελιάς, δεν διστάζει να ξεκινήσει την προεκλογική του καμπάνια “νοικιάζοντας” οικονομικά εξαρτημένους εργαζόμενούς του.

Προφανώς,αυτή η κριτική είναι καλοπροαίρετη και διατυπώνεται γιατί πιστεύουμε ότι σε αυτή την  προεκλογική διαδικασία πρέπει να αναδειχτούν πολιτικές που θα έχουν  στο κέντρο τους την πραγματική ανάπτυξη του Δήμου Σικυωνίων και όχι την λογοκοπία συνθημάτων που πλάθονται να δημιουργήσουν  εντυπώσεις  αστικού μύθου.

συνεχίζεται

Google+ Linkedin