Λουτράκι : Η δημοτική αρχή συνεχίζει να απαξιώνει θεσμούς και διαδικασίες

Λουτράκι : Η δημοτική αρχή συνεχίζει να απαξιώνει θεσμούς και διαδικασίες

……………………              …………..ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 21 Ιουνίου κατά την διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Δ.Σ. εκφράσαμε την αντίθεση μας στην διεξαγωγή της σημερινής συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης και γνωστοποιήσαμε ότι δεν θα παρευρεθούμε.

Την Δευτέρα 22 Ιουνίου ενημερωθήκαμε ότι η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου κεκλεισμένων των θυρών. Με μεγάλη μας απογοήτευση αντιληφθήκαμε ότι στη συνεδρίαση δεν έχουν προσκληθεί τα Μ.Μ.Ε.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονίσουμε ότι σε μια συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών μόνος τρόπος να ενημερωθούν οι δημότες είναι από τα Μ.Μ.Ε.

Για εμάς η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου έχει διττή αποστολή, τη λήψη αποφάσεων και τη συμμετοχή-ενημέρωση των δημοτών. Συνεπώς μια διαδικασία που οι δημότες δεν μπορούν να συμμετέχουν είναι εξ αρχής λειψή και δεν επιτελεί επ’ ουδενί την αποστολή της.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή συνεχίζει να απαξιώνει θεσμούς και διαδικασίες και πράττει αυταρχικά θεωρώντας ότι απευθύνεται σε υποτελείς προσεγγίζοντας μονοδιάστατα το σύνολο των ζητημάτων.

Απέναντι σε αυτή την ολέθρια λογική εμείς αντιτάσσουμε ένα σοβαρό και υπεύθυνο πολιτικό λόγο και δεν εξαντλούμε τον ρόλο μας σε αντιπολιτευτικό λαϊκισμό και μισαλλοδοξίες. Θεωρούμε χρέος μας να ανατρέψουμε αυτή την ζοφερή κατάσταση που έχει κυριαρχήσει στην πολιτική ζωή του τόπου και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα τα καταφέρουμε.

23/6/2020
ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Google+ Linkedin