ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ : «ΔΕΚΑΝΙΚΗ της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ του ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ »

                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, βρίσκετε στο εδώλιο του δικαστηρίου, κατηγορούμενος για “παράβαση καθήκοντος”, επειδή – κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας – το 2015 ενόψει των βουλευτικών εκλογών, δεν διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Τον δήμαρχο έχει μηνύσει ο βουλευτής της χρυσής αυγής Αρβανίτης.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Πατρέων κατηγορείται επειδή δεν έδωσε στους χρυσαυγίτες στοιχεία σχετικά με το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, μετά από Ερώτηση που είχαν καταθέσει τα φασιστοειδή στη Βουλή.

Οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γι’ αυτήν την εξέλιξη είναι τεράστιες, δεδομένου μάλιστα ότι η συγκεκριμένη δίωξη είχε – κατά κάποιον τρόπο – προαναγγελθεί από τον ίδιο τον πρώην υπουργό Εσωτερικών και νυν πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, το καλοκαίρι του 2015.

Αυτή η εξέλιξη είναι επικίνδυνη, συνολικά για το λαό. Απαιτούμε, με βάση τα παραπάνω να σταματήσει τώρα η δίωξη του Δημάρχου.

Πρόσφατα άλλωστε, γίναμε όλοι μάρτυρες της ρατσιστικής και ξενοφοβικής δράσης της  Χρυσής Αυγής με επιθέσεις και τραμπουκισμούς σε γονείς, δασκάλους και εκλεγμένους συνδικαλιστές στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής κι Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

Και ενώ έχουν εκδοθεί χιλιάδες ομόφωνες αποφάσεις και ψηφίσματα Φορέων, Συλλόγων, Σωματείων, Δημοτικών Συμβουλίων (Κ.Ε.Δ.Ε) που απαιτούν να σταματήσει τώρα η δίωξη του Δήμαρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ο  Δήμαρχος του Δήμου Σικυωνίων με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ΑΡΝΗΘΗΚΕ να θέσει έστω για συζήτηση το ψήφισμα συμπαράστασης  προς  τον συνάδελφό του, που κατατέθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης  9 Φλεβάρη.

Να σημειώσουμε ότι πριν τρείς ημέρες ο πρόεδρος του Δ.Σ συμφώνησε, ότι θα το θέσει για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης και θα το στηρίξει.

Εντύπωση και ερωτηματικά προκαλεί επίσης και η ΗΧΗΡΗ ΣΙΩΠΗ (άρνηση) των συμβούλων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στην όλη υπόθεση άρνησης της συζήτησης.  

Η συγκεκριμένη και σχεδιασμένη συμπεριφορά της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής,   καταδείχνει  ποιοι  βάζουν πλάτη και «βγάζουν λάδι» τους ναζί!

Ακολουθούν την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που προωθεί τον κατευνασμό των φασιστοειδών της εγκληματικής Χρυσής Αυγής και διαμορφώνει κλίμα ανοχής τους. Είναι νωπές οι μνήμες από δηλώσεις καλοπιάσματος παραμονές του δεύτερου γύρου των τοπικών εκλογών, προκειμένου να προσελκύσουν ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής ή τα στελέχη της, ώστε να δώσουν γραμμή στους ψηφοφόρους για τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο.

Έτσι,  βρέθηκαν συμπτωματικά….. με τον Δήμαρχο και χρυσαυγίτες στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σικυωνίων.  Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη όμως παύει να είναι σύμπτωση. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι με πολλούς και διάφορους τρόπους επιχειρούν να «αθωώσουν» τους χρυσαυγίτες. Να τους «βγάλουν λάδι», να εξωραΐσουν το δολοφονικό τους χαρακτήρα, που πάει χέρι – χέρι με τη ναζιστική φασιστική ιδεολογία τους. Διαδικασία που συντελείται εντός και εκτός Βουλής, στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση.

Καμιά εντύπωση δεν πρέπει να προκαλούν όλα αυτά. Η Χ.Α δεν είναι «ξένο» σώμα για το αστικό πολιτικό σύστημα παρ’ όλες τις διαφορές του με τα άλλα αστικά κόμματα, ιδεολογικές, πολιτικές, κ.λπ., αποτελεί μια εφεδρεία για το κεφάλαιο, χρήσιμη σε δύσκολες περιστάσεις. Άλλωστε, τέτοιες διαδικασίες «ξεπλύματος» και αναμόρφωσης φασιστικών δυνάμεων έχουν συντελεστεί σε πολλά κράτη της «δημοκρατικής» Ε.Ε, με αποτέλεσμα κάποιες απ’ αυτές να παίρνουν μέρος σε κυβερνήσεις συνεργασίας με άλλα αστικά κόμματα. Γιατί όχι και οι «αναμορφωμένοι» χρυσαυγίτες στο μέλλον και στη χώρα μας;

Δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή στο ναζισμό ούτε σε αυτούς που τον εξωραΐζουν. Γιατί η Ιστορία έχει δείξει ότι αυτή η ανοχή δυναμώνει και προετοιμάζει για πολλά και σοβαρά δεινά σε βάρος των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για την πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής, σχετικά με τη στάση τους απέναντι στο φασιστικό μόρφωμα της χρυσής αυγής και τους εκπροσώπους της στο Δήμο Σικυωνίων.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τη νεολαία  του Δήμου μας, να βάλουν το δικό τους «κόφτη» στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, να διεκδικήσουμε με όπλο μας την κοινωνική συμμαχία και στόχο την κατάργηση της εκμετάλλευσης, τη ζωή που μας αξίζει  με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Όλοι μαζί να δώσουμε Εργατική – Λαϊκή απάντηση σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ 21 Φλεβάρη στην Κόρινθο.

                                                                                                                ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2017

Google+ Linkedin