Λαϊκή Συσπείρωση Κορινθίων : Στήνουν αποπροσανατολιστικό καβγά για να κρύβεται το διά ταύτα

Λαϊκή Συσπείρωση Κορινθίων : Στήνουν αποπροσανατολιστικό καβγά για να κρύβεται το διά ταύτα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 8/7

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8/7 συζητήθηκε το θέμα για το κόψιμο ελαιόδεντρων σε ελαιώνα ιδιοκτησίας του Δήμου Κορινθίων στο Περιγιάλι, χωρίς να είναι διευκρινισμένο πως πάρθηκε η απόφαση για την υλοτόμηση. Ως Λαϊκή Συσπείρωση συμφωνήσαμε να διερευνηθεί το περιστατικό και προτείναμε τα ξύλα τα οποία κόπηκαν να δοθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, καθώς το 2020 έχουμε φτάσει να μην μπορεί η λαϊκή οικογένεια να εξασφαλίσει ούτε καν τη θέρμανσή της.

Καταγγέλλουμε πως η αντιπαράθεση που εξελίχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης μεταξύ των παρατάξεων είναι ανούσια και αποπροσανατολιστική και πολύ μακριά από τις πραγματικές ανάγκες και προβλήματα του λαού.

Στήνουν καυγάδες για το θεαθήναι, την ίδια στιγμή που στηρίζουν όλοι μαζί και δε λένε κουβέντα για τις αντιλαϊκές πολιτικές που καταδικάζουν τους δημότες να πληρώνουν διπλά και τρίδιπλα στο όνομα της ανταποδοτικότητας και ωθούν το Δήμο να λειτουργεί στην κατεύθυνση των ιδιωτικοποιήσεων και του «κόστους-οφέλους». 

Το Σεπτέμβρη θα ανοίξουν τα σχολεία και όχι μόνο δεν μπορούν να μας απαντήσουν, αλλά δεν ενδιαφέρονται καν να συζητήσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο το πως θα λυθούν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Κορίνθου. Ενδεικτικά, η τεράστια πλειοψηφία των νηπιαγωγείων της Κορίνθου είναι σε ενοικιαζόμενους χώρους, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα ενοικιάζονται από τη δεκαετία του ‘80 και του ’90! Τόσες δεκαετίες οι παρατάξεις που εναλλάσσονται στην κυβέρνηση και στην δημοτική αρχή δεν μπόρεσαν να λύσουν τα πιο βασικά ζητήματα, όπως αξιοπρεπή σχολεία για τα παιδιά μας.

Τα μέτρα υγιεινής και προστασίας που προβλέπονται λόγω του COVID-19 δεν μπορούν να παρθούν με τις αίθουσες που υπάρχουν και το περιορισμένο προσωπικό σε σχολικές καθαρίστριες του Δήμου που δουλεύουν με το απαράδεκτο καθεστώς των 200-400 ευρώ το μήνα. Θα εξαναγκάσουν τα παιδιά στο αντιπαιδαγωγικό μέτρο της εκ περιτροπής παρακολούθηση των μαθημάτων, σε μισή σχολική χρονιά;

Δεν συζητούν στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αντισεισμικότητα των σχολικών και δημοτικών κτιρίων, παρά το γεγονός ότι βιώνουμε το τελευταίο διάστημα απανωτούς σεισμούς. Δεν συζητούν για την πυρασφάλεια, για μέτρα αντιπυρικής προστασίας.

Δεν έχουν καταδικάσει οι υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου το ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ για την διαχείριση απορριμμάτων, το οποίο με τους όρους και τις ρήτρες που προβλέπει θα βάλει τους δημότες να χρυσοπληρώνουν κάθε τόνο σκουπιδιών! Ο λογαριασμός θα έρθει σε λίγο στις λαϊκές οικογένειες και συζήτηση ακόμα δεν έχει γίνει.

Με τους καυγάδες και τις τραγελαφικές καταστάσεις που ζήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο κρύβουν το κύριο, κρύβουν ότι συμφωνούν όλοι με την κυρίαρχη πολιτική που στηρίζει το επιχειρηματικό κέρδος και όχι τις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων. 

Google+ Linkedin