Λαϊκή Συσπείρωση: Η περιφερειακή αρχή Νίκα αρνήθηκε να παρθεί απόφαση καταδίκης των φασιστοειδών

Λαϊκή Συσπείρωση: Η περιφερειακή αρχή Νίκα αρνήθηκε να παρθεί απόφαση καταδίκης των φασιστοειδών

Τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών στη Δυτική Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και αλλού, με τους φασίστες να σηκώνουν κεφάλι, να προσπαθούν να τρομοκρατήσουν μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους που αγωνίζονται, συνάντησαν τη γενική λαϊκή κατακραυγή.

Κάποια στελέχη της κυβέρνησης και τα φερέφωνά της κατάντησαν η θλιβερή παραφωνία μιλώντας για ίσες αποστάσεις, για τα «δύο άκρα» και άλλα τέτοια φαιδρά. 

Σε αυτή τη γραμμή η Περιφερειακή Αρχή και το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου αρνήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του ΠεΣυΠ να παρθεί απόφαση καταδίκης παραπέμποντας το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του ΠεΣυΠ. 

Ακολουθεί το ψήφισμα που κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση.

Πρόταση ψηφίσματος καταδίκης της εγκληματικής δράσης φασιστικών ομάδων – συμμοριών στα σχολεία και τις γειτονιές.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου καταδικάζει απερίφραστα τις δολοφονικές επιθέσεις φασιστικών στοιχείων ενάντια σε μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και εργαζόμενους. Ταυτόχρονα καταδικάζει συνολικά την εγκληματική δράση των φασιστικών συμμοριών η οποία επεκτάθηκε στο ΕΠΑΛ Ευόσμου, στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη ενάντια σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καθώς και σε συγκέντρωση  στην Αθήνα στο Νέο Ηράκλειο.

Τα πρωτοφανή γεγονότα μετατροπής του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης σε ορμητήριο φασιστικών εγκληματικών συμμοριών και οι δολοφονικές επιθέσεις, υπογραμμίζουν ότι ο αγώνας για να ηττηθεί η ναζιστική ιδεολογία και πρακτική δεν ολοκληρώθηκε με την αυτονόητη καταδίκη της ΧΑ στις αίθουσες των δικαστηρίων. Τα τάγματα εφόδου εθνικιστικών, ακροδεξιών, φασιστικών δυνάμεων σηκώνουν κεφάλι, τρομοκρατούν, επιτίθενται, τραυματίζουν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, έχει τεράστια ευθύνη για την κατάσταση με τους ακροδεξιούς στα σχολεία και στις γειτονιές, γιατί δείχνει ανοχή προς όλες αυτές τις ομάδες, ενώ αξιοποιεί αυτές τις επιθέσεις για να «νεκραναστήσει» το χρεοκοπημένο κατασκεύασμα – επίσημη πολιτική της ΕΕ, τη «θεωρία των δύο άκρων» που ουσιαστικά «ξεπλένει» τους φασίστες.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, συμπαραστεκόμενο στους μαθητές και τον αγώνα τους για σχολεία ανοιχτά, με ουσιαστικά μέτρα προστασίας απέναντι στην πανδημία και αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καλεί τους νέους, τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς, συνολικά τον λαό να μη δείξουν καμιά απολύτως ανοχή και να απομονώσουν την εγκληματική ιδεολογία και δράση των ναζιστών, όποιο προκάλυμμα κι αν χρησιμοποιούν αυτοί.

Ταυτόχρονα καλεί την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η εγκληματική δράση αυτών των φασιστικών ομάδων που θέλουν να τρομοκρατήσουν το μαθητικό κίνημα και την εκπαιδευτική κοινότητα, γενικότερα όποιον ορθώνει ανάστημα απέναντί τους, να εντοπισθούν και να τιμωρηθούν οι πρωταίτιοι των προαναφερθέντων δολοφονικών επιθέσεων, να διερευνηθούν ευθύνες κρατικών μηχανισμών για την είσοδο των κουκουλοφόρων στο σχολικό συγκρότημα.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου εκφράζει την αντίθεσή του στη συνέχιση της συμμετοχής της παράταξης “Ελληνική Αυγή στην Πελοπόννησο” και του εκλεγμένου συμβούλου με αυτό το συνδυασμό στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ζητά από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία για την αποπομπή ή αναστολή της συμμετοχής της παραπάνω παράταξης και των μελών της από τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια. 

Η παράταξη αυτή αποτελεί τον “αυτοδιοικητικό βραχίονα” του “Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή” (η νεολαία της οποίας χειροκρότησε τις δολοφονικές επιθέσεις στη Σταυρούπολη), η οποία έχει κριθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ως εγκληματική οργάνωση και κορυφαία στελέχη της έχουν καταδικασθεί και έχουν εγκλεισθεί στις φυλακές για ποινικά κολάσιμες πράξεις.     

  

Google+ Linkedin