Λίγο κρασί, λίγο ναζί και το τρελό χρυσαυγίτικο παρεάκι του Μπούκουρα…

Ρεσιτάλ προκλητικότητας και φαιδρότητας έδωσε την Τρίτη 22 Οκτώβρη ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής Κορινθίας Στάθης Μπούκουρας ,απολογούμενος στη δίκη των ηγετικών στελεχών της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Ως πραγματική όαση κοινωνικοποίησης παρουσίασε την δράση του στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση και βέβαια δεν παρέλειψε – όχι κλαίγοντας αυτή τη φορά – να μας θυμίσει ότι «εγώ ΠΑΣΟΚ είμαι βρε παιδιά, παρεξήγηση»… 

Δηλαδή,λίγο πολύ για την ένταξη του Μπούκουρα στη Χρυσή Αυγή φαίνεται να φταίει ο “εκσυγχονισμός του Σημίτη” που χάλασε το παλιό ΠΑΣΟΚ… το ορθόδοξο !

Ο βασικός λόγος όμως που τον έφερε κοντά στην εγκληματική οργάνωση ήταν τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και η ανάγκη για ένα κρασί και δυο ανθρώπινες κουβέντες (πχ Χάιλ Χίτλερ)

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής Κορινθίας χαρακτήρισε την Χρυσή Αυγή « ωραίο παρεάκι» και τόνισε: «Στη ΧΑ έζησα την δεύτερη μου εφηβεία. Επειδή από πολύ μικρός στερήθηκα πράγματα και καταστάσεις και λόγω της αγάπης που έχω να δίνω πράγματα, στη ΧΑ είδα την ευκαιρία να το… γλεντήσω. Τα ταξίδια, οι ομιλίες, το κρασάκι, το παρεάκι. Την ιστορία την γράφουν οι παρέες! Την προεκλογική περίοδο την έζησα και ήταν το πιο ωραίο που έζησα τα τελευταία χρόνια…

Μα τι έκνομο τώρα, να τσουγκρίσεις δυο ποτηράκια με τους κολλητούς σου; 

Μεταξύ των οποίων ο Ηλίας Παναγιώταρος, τον οποίο πάντως άδειασε ο Μπούκουρας για τα περί σχεδιαζόμενων διαγραφών μετά τη δολοφονία Φύσσα, κάνοντας λόγο για διαδόσεις περί προβοκάτσιας και ποδοσφαιρικών αιτίων για τη δολοφονία.

Περί του αρχαιοελληνικού χαιρετισμού και άλλα ευτράπελα…

Σε γραμμή Μπαρμπαρούση,ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής Κορινθίας υπεραμύνθηκε του ναζιστικού χαιρετισμού ,επικαλούμενος τις γνωστές φαιδρότητες που αναπαράγονται αφειδώς από κάθε γραφικό φασιστοεθνικιστή που ισχυρίζεται ότι ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι καθόλα… αρχαιοελληνικός !

Πρόεδρος: Σε τι διαφέρει από τον ναζιστικό;

Μπούκουρας: Είναι το ίδιο, αλλά το γεγονός ότι η ναζιστική Γερμανία χρησιμοποίησε έναν χαιρετισμό… Γιατί να χαρίσουμε τα ελληνικά σύμβολα; Αν είναι πρώτα ελληνικός…

Πρόεδρος: Υποθέσεις κάνετε;

Μπούκουρας: Σαφώς και κάνω.

Πρόεδρος: Είδατε να χαιρετάνε έτσι;

Μπούκουρας: Όχι, δεν ειδα μπροστά μου. Μέσα από τη δικογραφία ό,τι έχω δει.

Πρόεδρος: Ούτε φωτογραφίες εικόνες, τίποτα.

Μπούκουρας: Ποτέ.

Μικρές αναφορές για την χρυσαυγίτικη  δράση Μπούκουρα στην Κορινθία…

Πρόεδρος: Σε ομιλία στη Νεμέα είπατε «μας είπαν μαχαιροβγάλτες, όταν βγούμε θα γίνουμε τα πάντα».

Μπούκουρας: Αυτές τις 2 λέξεις τις χρησιμοποίησε ο Ανδριανάκος, ο δήμαρχος Νεμέας. Ο Ανδριανάκος πήγαινε στα καφενεία και «θέλω να σπάσω το απόστημα» έλεγε και ήθελα να του πάω κόντρα. 

Πρόεδρος: Τελικά η σχέση σας τώρα μαζί του; 

Μπούκουρας: Οι καλύτερες από το 2013 ακόμα πίνουμε καφέ στο γραφείο και μάλιστα έχω αναφερθεί με τα καλύτερα σχόλια. 

Πρόεδρος:  Στην εκδήλωση στα Δερβενάκια παρατηρήσταε κάτι, ήσασταν παρών;

Μπούκουρας: Στην εκδήλωση προσκλήθηκα από τον Δήμαρχο Κορινθίων τον κ. Αλεξ. Πνευματικό, είχαμε πάει 26 Ιουλίου να κατεθέσουμε στεφάνι υπέρ των πεσόντων και υπήρχε πολύς κόσμος και τη στιγμή που ο Καρδαράς πήγε να καταθέσει, ο κόσμος από πίσω, που δεν ήταν μονο ΧΑτες, την ώρα εκείνη φώναξε ο κόσμος το γνωστό σύνθημα, που ακούγαμε και στους αγανακτισμένους, «αλήτες, προδότες, πολιτικοί». Στο άκουσμα αυτού του συνθήματος ο κ. Πνευματικός έκρινε ότι πρέπει να προκαλέσει τον κόσμο και να πει ότι «είσαστε φοβισμένα ανθρωπάκια». Εγώ στο άκουσμα του ηθελα να αρπάξω το μικρόφωνο, ευχαριστώ τον Θεό και την Παναγία σε αυτό που έκρινα ότι πρέπει να κρατήσω την ψυχραιμία μου. 

Το τραγελαφικό της υπόθεσης, όμως,ήταν όταν ο Μπούκουρας αρνήθηκε ότι ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής και ισχυρίστηκε πως είχε μόνο κάρτα υποστηρικτή της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης…

Μπούκουρας: Με την ευρύτερη έννοια του μέλους έκανα μια αίτηση και έλαβα την κάρτα του υποστηρικτή. 

Πρόεδρος: Την αίτηση που λέτε, πού την απευθύνατε;

Μπούκουρας: Στην τοπική της Νεμέας. 

Πρόεδρος: Εκεί ποιοι ήταν υπεύθυνοι;

Μπούκουρας: Ο Παναγιώτης ο Μανάβης, ο Γιώργος ο Μούσχουρας και ο Μόσχος. 

Πρόεδρος: Σε αυτούς, στην 3μελή κάνατε την αίτηση αυτή;

Μπούκουρας: Ναι, πλήρωσα το αντίτιμο.

Αδιάψευστοι μάρτυρες όμως ,που καίνε τον πρώην χρυσαυγιτη βουλευτή Κορινθίας , είναι τα φωτογραφικά ντοκουμέντα και οι μαρτυρικές καταθέσεις που εμπεριέχονται στην δικογραφία και τεκμηριώνουν ότι ο Στάθης Μπούκουρας συμμετείχε : 

  • Στη «μάχη του Αγ. Παντελεήμονα» – υπάρχουν π.χ. σχετικά φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη μέρα του προγκρόμ το 2011, μετά την δολοφονία Καντάρη. Ανέλαβε τον πυρήνα Κορίνθου κατ’ εντολή Μιχαλολιάκου.
  • Εικονίζεται σε σχετικά ντοκουμέντα με τάγματα εφόδου στην Κόρινθο, σε βίντεο τους δίνει παραγγέλματα.
  • Εμφανίζεται επικεφαλής του τάγματος της Νίκαιας έξω από το στρατόπεδο της Κορίνθου όταν μεταφέρθηκαν εκεί μετανάστες, παρουσία και του Πατέλη. 
  • Επιδοκιμάζει σε ομιλία του την ΤΟ Νίκαιας για την «πάρα μα πάρα πολύ καλή δουλειά» και λέει καθαρά «πολύ εύκολα βγάζουμε τα κοστούμια για να φορέσουμε αυτά που πρέπει να φορέσουμε, να πάρουμε στα χέρια μας αυτά που πρέπει να πάρουμε και να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε», ενώ θυμίζει «τη μεγάλη μάχη στην Κόρινθο έξω από το στρατόπεδο» (επίθεση σε βάρος μεταναστών σε κέντρο κράτησης). 
  • Στην ΤΟ Σαλαμίνας το 2013 δηλώνει «Εμείς δεν έχουμε Πρόεδρο, έχουμε Αρχηγό και τον ακολουθούμε πιστά σε ό,τι και να μας πει.. σαν γνήσιοι στρατιώτες… ό,τι μας διατάσσει και εκτελούμε». 
  • Ο ίδιος παρά τα όσα διατείνεται έχει καταγραφεί να χαιρετάει ναζιστικά π.χ. στα διόδια τον αρχηγό της ναζιστικής οργάνωσης. Εξάλλου η υποκρισία του Μπούκουρα αναδείχθηκε και απ’ όσα είπε για το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής ο μάρτυρας Ηλ. Σταύρου «Με τον Μπούκουρα το Πάσχα του 2013 στα Εξαμίλια (…) χαιρετούσαμε ναζιστικά, υπήρχαν αγκυλωτοί σταυροί, πόστερ με τον Χίτλερ, σημαία των SS»

Ο Μπούκουρας γνώριζε τα ενδότερα της οργάνωσης όπου αναφέρεται σε σχετικές δηλώσεις («πολύ μικρός αριθμός μελών», διαδικασία ένταξης νέων, «στρατός η Χρυσή Αυγή κι εμείς στρατιώτες της φυλής»)

  • Οργάνωσε κατασκηνώσεις με στρατιωτική εκπαίδευση που συμμετείχε και η ΤΟ Κορίνθου
  • Πήγαινε σε τοπικές ανά την Ελλάδα, εξέφραζε το μίσος προς τους αλλοδαπούς. 

Για την παρουσία της Χρυσής Αυγής και του ίδιου στην κηδεία του χουντικού εγκληματία Ντερτιλή και τους πυροβολισμούς, ο Μπούκουρας ανέφερε «πήγα να τιμήσω τον ήρωα της Ελλάδος που πολέμησε στην Κορέα». Δήλωσε ότι ήταν παρών στους πυροβολισμούς, πυροβόλησε και εκείνος, με την έδρα να σχολιάζει «παρόλο που προέρχεστε από το ΠΑΣΟΚ…». Σημειώνεται ότι για τους πυροβολισμούς έχουν καταδικαστεί ο Παναγιώταρος και ο Μπαρμπαρούσης.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=YP7wZNLxKP8[/embedyt]

Google+ Linkedin