Κύμα αντιδράσεων για ομιλία του καταδικασμένου ναζιστή Λαγού στην Ευρωβουλή

Κύμα αντιδράσεων για ομιλία του καταδικασμένου ναζιστή Λαγού στην Ευρωβουλή

Σειρά αντιδράσεων προκάλεσε η ενέργεια του Ευρωκοινοβουλίου να δώσει το λόγο στον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιάννη Λαγό στη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Η καταγγελία κατά του Προεδρείου της συνεδρίασης έγινε λίγα λεπτά μετά την τοποθέτηση του Λαγού κατά την διάρκεια προγραμματισμένης συζήτησης για την κλιμάκωση των εντάσεων της Τουρκίας στα Βαρώσια , δείχνοντας μάλιστα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου φωτογραφίες του Ερντογάν με Τουρκοκύπριο πρώην αξιωματικό, εναντίον του οποίου εκκρεμεί και διεθνές ένταλμα σύλληψης, ο οποίος έχει παραδεχθεί δημοσίως ότι εμπλέκεται στη δολοφονία του Ελληνοκύπριου Σολωμών Σολωμού.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει την «απαράδεκτη ενέργεια του Ευρωκοινοβουλίου να δώσει το λόγο στον καταδικασμένο σε πολυετή κάθειρξη για τη διεύθυνση της εγκληματικής φασιστικής συμμορίας της «Χρυσής Αυγής», ναζιστή Λαγό, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας σήμερα, στη συζήτηση για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια».

«Τα αρμόδια όργανα του Ευρωκοινοβουλίου έχουν σοβαρή ευθύνη για την εξέλιξη αυτή και για την ολιγωρία τους να προχωρήσουν μέχρι τώρα στην ολοκλήρωση των διαδικασιών άρσης της ασυλίας του ναζιστή εγκληματία, που τη χρησιμοποιεί για να κρύβεται διαφεύγοντας τη σύλληψη στις Βρυξέλλες, και αποθρασυμένος να προκαλεί με χυδαίες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «ακόμη περιμένει να τον φυλακίσουν» τονίζει η ΕΟ του ΚΚΕ και καταλήγει: «Απαιτούμε την άμεση άρση της ασυλίας του ναζιστή Λαγού στην επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου το Δεκέμβρη, ώστε να οδηγηθεί στη φυσική θέση που πρέπει να βρίσκεται: στη φυλακή!».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατήγγειλε το προεδρείο γιατί έδωσε προηγουμένως τον λόγο στον ευρωβουλευτή Λαγό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι μέρα ντροπής για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διότι δώσατε το λόγο σε κάποιον που η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει καταδικάσει για τη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση που διέπραξε δολοφονίες. Ντροπή».

Google+ Linkedin