Κριτική ΚΚΕ για την στοχοποίηση γιατρών από την κυβέρνηση

Κριτική ΚΚΕ για την στοχοποίηση γιατρών από την κυβέρνηση

Την ευθύνη στους θεράποντες ιατρούς και όχι στην έλλειψη κλινών ρίχνει προκλητικά η κυβέρνηση για τον μεγάλο αριθμό ανθρώπων που πεθαίνουν από κορονοϊό εκτός ΜΕΘ.

Σύμφωνα, μάλιστα, με επιστημονικές εκτιμήσεις, κατά την έξαρση της πανδημίας το ποσοστό αυτών που κατέληξαν χωρίς να νοσηλευτούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ξεπέρασε το 80%.

Όμως, στην χθεσινή ενημέρωση της κυβέρνησης για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Υγείας, Β. Κοντοζαμάνης, αντί να απολογηθεί για τις τραγικές ελλείψεις σε ΜΕΘ, αντί έστω να δώσει κάποια στοιχεία, στοχοποίησε τους γιατρούς. «Κανείς συμπολίτης μας, που χρειάστηκε διασωλήνωση, δεν έμεινε εκτός μονάδων», ανέφερε, υποστηρίζοντας πως οι θεράποντες γιατροί «αποφασίζουν εάν κάποιος θα νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή όχι»!!!

Ο ΕΟΔΥ δεν δημοσιοποιεί τον αριθμό των θανάτων στις ΜΕΘ, όπως δεν ανακοινώνει και άλλα κρίσιμα στοιχεία. Ωστόσο, επιστήμονες που επεξεργάστηκαν συνδυαστικά τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τους θανάτους, τους διασωληνωμένους, τους ασθενείς που εξήλθαν από τις ΜΕΘ κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το 82% των νεκρών δεν πέρασαν από κάποια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

ΚΚΕ: Τα ψέματα τελείωσαν!

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τις δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Β. Κοντοζομάνη, ο οποίος στοχοποίησε τους γιατρους:

«Η κυβέρνηση μετά τη στοχοποίηση του λαού, προχωρά και στη στοχοποίηση των γιατρών για να κρύψει ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας παραμένει αθωράκιστο και ότι αυτό συνεπάγεται βαρύ τίμημα. Όμως τα ψέματα τελείωσαν και οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης έχουν αποκαλυφθεί.

Αυτό που απαιτείται είναι μαζικός οργανωμένος αγώνας για την σωτηρία του λαού. Κάτω τα χέρια από τους υγειονομικούς που μάχονται στην πρώτη γραμμή».

Google+ Linkedin