Κορωνοϊός – Ιταλία: Εστία μετάδοσης του ιού εταιρία παράδοσης δεμάτων

Κορωνοϊός – Ιταλία: Εστία μετάδοσης του ιού εταιρία παράδοσης δεμάτων

Νέα εστία μετάδοσης του κορωνοϊού έχει προκύψει στην Μπολόνια, στην έδρα ιταλικής εταιρίας ταχείας παράδοσης δεμάτων και αλληλογραφίας.

Συνολικά, διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό εξήντα τέσσερις άνθρωποι, εκ των οποίων σαράντα επτά είναι εργαζόμενοι της εταιρίας και οι υπόλοιποι δεκαεπτά συγγενείς και φίλοι τους.

«Οι εργαζόμενοι είναι κατατρομαγμένοι. Ζητάμε να κλείσουν τα γραφεία, διότι η υγεία των ανθρώπων είναι πολυτιμότερη από τα κέρδη και την παραγωγή», δήλωσε ο γραμματέας του τομέα μεταφορών του συνδικάτου Uil, Μαουρίτσιο Λάγκο.

Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή δεν έτυχαν σεβασμού τα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν υπογραφεί, ενώ παράλληλα προσθέτει ότι «απαιτείται να σταματήσουν να εργάζονται, το γρηγορότερο δυνατό, όχι μόνον οι εσωτερικοί υπάλληλοι της διοίκησης, αλλά και οδηγοί της εταιρίας, οι οποίοι είναι συνεχώς εν κινήσει και κάθε ημέρα έρχονται σε επαφή με σχεδόν αμέτρητο αριθμό ανθρώπων».

Σημειώνεται πως 49 κρούσματα κορωνοϊού έχουν διαγνωσθεί στην κωμόπολη Μοντραγκόνε, βόρεια της Νάπολης. Πρόκειται, κυρίως, για Βούλγαρους πολίτες οι οποίοι ζουν σε τέσσερα κοντινά κτηριακά συγκροτήματα και εργάζονται στον γεωργικό τομέα. Η περιοχή τέθηκε σε απομόνωση, αλλά σήμερα ένας αριθμός των ανθρώπων αυτών που έχουν μπει σε καραντίνα προσπάθησε να απομακρυνθεί, και τελικά επέστρεψε μόνο έπειτα από μακρά διαπραγμάτευση με την τοπική αστυνομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google+ Linkedin