«Κοίτα γύρω» τιτλοφορείται το νέο άλμπουμ του Γιάννη Κότσιρα

Ένα νέο άλμπουμ κυκλοφόρησε σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα, τις streaming υπηρεσίες και τα φυσικά σημεία πώλησης ο Γιάννης Κότσιρας, με τίτλο «Κοίτα γύρω».

Με την καλλιτεχνική του ευαισθησία σε συνεχή εγρήγορση και τη λατρεία του για τη μουσική αστείρευτη συνέχεια ο Γιάννης Κότσιρας καταγράφει, ακούει και συλλέγει μουσικό υλικό, αφήνοντας τον χρόνο να ωριμάσει «τα πιστεύω του», μέχρι να έρθει η ώρα του τελικού σχεδιασμού και της ηχογράφησης μιας νέας δουλειάς, που να αντικατοπτρίζει συνθήκες και συναισθήματα του σήμερα. Κι έτσι έφτασε και στο συγκεκριμένο άλμπουμ, με δώδεκα τραγούδια που έγραψαν γι’ αυτόν παλαιότεροι συνεργάτες του, αλλά και δημιουργοί που συνεργάζεται για πρώτη φορά.

Το τραγούδι που δίνει τον τίτλο στον δίσκο γράφτηκε, όπως λέει ο Γιάννης Κότσιρας, «σε μια περίοδο αγωνίας με όλα αυτά που συνέβαιναν γύρω μας. Οι πλημμύρες στη Μάνδρα, οι πυρκαγιές στο Μάτι, στην Κινέτα, στην Κερατέα, στους Αγίους Θεοδώρους, η βιαιότητα σε ανθρώπους και ζώα. Ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, οι δολοφονίες του Ζακ Κωστόπουλου, της Ελένης Τοπαλούδη, αλλά και τα πρόσφατα γεγονότα με τον φόνο του George Floyd και το lockdown… Ήταν μια ανάγκη να πω κάποια πράγματα στα παιδιά μου σε περίπτωση που δεν θα κατάφερνα να τους τα πω από κοντά»… Η μουσική είναι του Χριστόφορου Γερμενή, οι στίχοι του Γιάννη Κότσιρα και Κόμη Χ και συμμετέχουν οι Θοδωρής Μαυρογιώργης, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Απόστολος Ρίζος και Κόμης Χ.

Μια ακόμα αξιοσημείωτη συμμετοχή είναι αυτή του Μίλτου Πασχαλίδη στο τραγούδι «Άγριος Ανθός», ενώ στο άλμπουμ επίσης περιλαμβάνεται το τελευταίο ποίημα του Μάνου Ελευθέριου που μελοποίησε ο Νίκος Χιώτογλου, «Στον Κόσμο Αυτό».

Από τα δώδεκα τραγούδια του δίσκου, το καθένα έχει να διηγηθεί τη δική του ιστορία και να μεταφέρει στιγμές και συναισθήματα μέσα από τη φωνή του καταξιωμένου ερμηνευτή.

Αναλυτικά τα δώδεκα τραγούδια του νέου δίσκου είναι:

1. «Κοίτα Γύρω», Χριστόφορος Γερμενής – Γιάννης Κότσιρας. Συμμετέχουν: Ανδριάνα Μπάμπαλη, Απόστολος Ρίζος, Θοδωρής Μαυρογιώργης, Κόμης Χ και η Παιδική Χορωδία «Con Anima».

2. «Η Αμαρτία Μου», Ανδρέας Κατσιγιάννης – Ελένη Γιαννατσούλια.

3. «Καρδιά Μου», Μανόλης Ανδρουλιδάκης – Δημήτρης Λέντζος.

4. «Άγριος Ανθός», Βαγγέλης Μαχαίρας – Δημήτρης Λέντζος. Συμμετέχει ο Μίλτος Πασχαλίδης.

5. «Τα Νέα Μου», Γιώργος Σαμπάνης – Ελεάννα Βραχάλη.

6. «Έρωτας Ή Τίποτα», Γιώργος Καραδήμος.

7. «Ο Αργαλειός», Χρήστος Δάντης – Νίκος Σαρρής.

8. «Μη Μου Ζητάς Να Σ’ Αγαπώ», Βαγγέλης Μαχαίρας – Σταύρος Σταύρου.

9. «Μ’  Έχουν Βαφτίσει Γιάννη», Γιάννης Κότσιρας – Σταύρος Σταύρου.

10. «Βαγκέο», Ηλίας Καμπακάκης – Ελένη Γιαννατσούλια.

11. «Στον Κόσμο Αυτό», Νίκος Χιώτογλου – Μάνος Ελευθερίου.

12. «Έχει Ο Θεός», Ηλίας Καμπακάκης – Ελένη Γιαννατσούλια.

Google+ Linkedin