Κιάτο : Προσεγγίζοντας «Τα ψιλά γράµµατα της Ιστορίας»…

Οι Φίλοι Γραµµάτων & Τεχνών “Ο ΛΥΣΙΠΠΟΣ” και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Διµηνιού «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ» φιλοξενούν, σήμερα ,Παρασκευή 24 Μάρτη,τον Ιστορικό Ερευνητή – Συγγραφέα και τέως Εφέτη Θεόδωρο Παναγόπουλο ,στην εκδήλωση – ομιλία  «Τα ψιλά γράµµατα της Ιστορίας».

Πρόκειται για μια εκδήλωση που πέρα από τον επετειακό της χαρακτήρα ,στις σημερινές πολιτικοκοινωνικές συνθήκες είναι επίκαιρη όσο ποτέ….

Πόσο χρήσιμη είναι η αποκάλυψη των πραγματικών ιστορικών γεγονότων εκείνης της εποχής; 

 Η ιστορία, λένε, επαναλαμβάνεται είτε ως φάρσα είτε ως τραγωδία. Μόνο που ενίοτε η φάρσα εξελίσσεται σε τραγωδία, γιατί του ενός η μωρία, γίνεται των πολλών η τιμωρία…

Εξάλλου σε μια δημοκρατική πολιτεία οι πολίτες θέλουν,δικαιούνται και πρέπει να ξέρουν την αλήθεια – έτσι τα παθήματα του παρελθόντος γίνονται μαθήματα…

 

** Ο Θεόδωρος Παναγόπουλος γεννήθηκε στους Καλλιάνους Κορινθίας και ζει στην Κρήτη. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετά τις σπουδές του εισήλθε στο δικαστικό σώμα, στο οποίο υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως δικαστής της Τακτικής Δικαιοσύνης. Υπήρξε επίσης μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου. 


Google+ Linkedin