Καταπέλτης η Λαϊκή Συσπείρωση Κορινθίων για την κοροϊδία με τα δημοτικά τέλη

Καταπέλτης η Λαϊκή Συσπείρωση Κορινθίων για την κοροϊδία με τα δημοτικά τέλη

Προκάλεσαν οι δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ που υπερψήφισε, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων, όπου ψηφίστηκαν τα δημοτικά τέλη για το 2023. Θέλουν να τους πούμε και ευχαριστώ που δήθεν δεν αυξάνουν τα δημοτικά τέλη, βάζοντας χέρι στα αποθεματικά που έχουν αφαιμάξει από τον λαό τα προηγούμενα χρόνια. Θέλουν να τους πούμε ευχαριστώ για τα 12 εκατομμύρια περίπου που προϋπολογίζουν από φοροληστεία στα λαϊκά στρώματα από τα ανταποδοτικά τέλη.

Αποκρύβουν ότι οι βιομηχανίες και τα εμπορικά κέντρα έχουν μειωμένο συντελεστή κατά 50%. Πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά και οι μικροί επαγγελματίες και αφήνουν τις επιχειρήσεις μεγάλης κερδοφορίας στο απυρόβλητο.

Αποκρύβουν ότι θα πληρώσουν επιπλέον τα λαϊκά στρώματα 2.158.802€ για τη ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα και άλλα 1 εκατομμύριο περίπου επιπλέον για τα καύσιμα για τη μεταφορά των απορριμμάτων στην πόρτα της ΤΕΡΝΑ.

Λένε ψέματα στον κόσμο ότι η ολοκλήρωση και λειτουργία του εργοστασίου ανακύκλωσης-κομποστοποίησης θα λύσει το πρόβλημα, αποκρύπτοντας τις ρήτρες ποσότητας και ποιότητας που έχει φορτώσει στο Δήμο και τα λαϊκά στρώματα η ΣΔΙΤ με την Τέρνα.

Είναι ξεκάθαρη η πρόθεση: θα καλύψουν τα εκατομμύρια από το αποθεματικό και θα έρθει ο λογαριασμός μετά τις εκλογές. Ήδη οι γειτονικές δημοτικές αρχές αύξησαν τα τέλη ακόμα και ως 140% που είναι η πρώτη δόση του συνολικού λογαριασμού, τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα μετά τις εκλογές. 

Αποκρύβουν όμως ότι και το αποθεματικό είναι λεφτά του λαού, που φτιάχτηκε από την φοροληστεία και τις περικοπές δαπανών για την ικανοποίηση των αναγκών του.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικούμε τη συνολική κατάργηση των ανταποδοτικών τελών και την πλήρη χρηματοδότηση των υπηρεσιών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτά είναι υπηρεσίες που ο λαός έχει ήδη χρυσοπληρώσει μέσω της ληστρικής φορολόγησης.

Ο λαός μπορεί να βάλει φραγμό στη φοροληστεία και στο ξεπούλημα στους επιχειρηματικούς ομίλους. Να μπει στον αγώνα για διαχείριση των απορριμμάτων με σεβασμό στην υγεία, στο εισόδημα του λαού, στο περιβάλλον. Η συμπόρευση με το ΚΚΕ είναι μονόδρομος για τα λαϊκά στρώματα, να δυναμώσει ο αγώνας για να μην πληρώνει ο λαός τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων διπλά και τριπλά!

Βιβή Τζέκου
Κόρινθος, 01/12/2022

Google+ Linkedin