Κανείς δε θέλει εκλογές…

Κανείς δε θέλει εκλογές…

Θα ξεκινήσουμε με ένα παράδοξο σήμερα. Και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί των πρώτων κομμάτων, δηλαδή Μητσοτάκης, Τσίπρας και Ανδρουλάκης, δεν θέλουν εκλογές το φθινόπωρο. Όποιος λέει το αντίθετο είναι ψεύτης.

Ο Μητσοτάκης δεν θέλει γιατί τα μέτωπα είναι τόσα πολλά κι επικίνδυνα που δεν ξέρει αν μπορεί να τα ελέγξει όλα και να βγει νικητής στις εκλογές.

Θα ήθελε πολιτικό χρόνο για να δει τι θα γίνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ακρίβεια, να μοιραστούν και λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης και μετά να στήσει κάλπες.

Ο Τσίπρας θέλει κι αυτός πολιτικό χρόνο ώστε να πείσει τους πολίτες ότι μπορεί να ξανακυβερνήσει κι ότι τώρα θα… είναι αλλιώς. Εκτιμά δε πως όσο περισσότερο χρόνο κυβερνά η ΝΔ τόσο περισσότερο φθείρεται.

Ο δε Ανδρουλάκης θέλει χρόνο για να οργανώσει καλύτερα το κόμμα του, να απλώσει το σχέδιό του σε όλη την Ελλάδα και να πείσει ότι έχει μια νέα πολιτική πρόταση που καμιά σχέση δεν έχει με το παλιό ΠΑΣΟΚ.

Αυτό το παράδοξο ουσιαστικά θα σπάσει επειδή τα… γεγονότα είναι ξεροκέφαλα και δεν ρωτάνε τους αρχηγούς. Οπερ σημαίνει ότι είναι τέτοια η καύσιμη ύλη που θα είναι δύσκολο να μην πάρουν φωτιά οι κάλπες, πιθανότατα τον Σεπτέμβριο.

Google+ Linkedin