Κανένα ελαφρυντικό για το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής – μπόνους επιείκειας στον Μπούκουρα !

Κανένα ελαφρυντικό για το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής –  μπόνους επιείκειας στον Μπούκουρα !

Κανένα ελαφρυντικό για την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, που κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, είναι η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά και για μεγάλο μέρος των υπόλοιπων κατηγορούμενων ναζιστών.

Ερωτηματικά για το αναιτιολόγητο μπόνους επιείκειας στον Μπούκουρα

Ερωτηματικά βεβαίως γεννώνται για το αναιτιολόγητο μπόνους επιείκειας που το δικαστήριο έδωσε στους πρώην ναζιστές βουλευτές Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, αναγνωρίζοντάς τους το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας !

Ειδικά για τον Μπούκουρα από που προκύπτει η καλή συμπεριφορά του πρώην ναζιστή βουλευτή Κορινθίας, που έμπρακτα να  φανερώνει την αναγνώριση του προηγούμενου «λάθους» του ; Πότε ομολόγησε την μεταμέλειά του πριν από το τέλος της προδικασίας ;

Στην απολογία του τον Οκτώβρη του 2019 έκανε λόγο για πολιτική δίωξη , υποστηρίζοντας ότι η προφυλάκισή του ήταν προϊόν πολιτικής εντολής από τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Από που λοιπόν συνάγεται το συμπέρασμα ότι ο Μπούκουρας επέδειξε ειλικρινή μεταμέλεια και η όποια φαινόμενη προσαρμογή του σε πρότυπα φρονιμάδας δεν ήταν προσχηματική εν όψει της αναμενόμενης δικαστικής κρίσης ;

Οι ναζιστές συσπειρώθηκαν…

Στο δικαστήριο παραβρέθηκε σήμερα ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής με την εγκληματική – ναζιστική συμμορία Γιάννης Λαγός , ο οποίος κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου, γιατί  όπως διατείνεται «υπάρχει προκατάληψη» εναντίον του και «καταπατήθηκε το τεκμήριο της αθωότητας». Μετά από αυτό, το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση, καθώς αναμένει τον συνήγορο του Λαγού, ο οποίος είναι ο χουντικός Κωνσταντίνο Πλεύρη.

Προσχηματική χαρακτηρισε την αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής (Αιγύπτιοι αλιεργάτες) Κώστας Παπαδάκης

Ο κ. Παπαδάκης εξέφρασε την βεβαιότητα και την αισιοδοξία ότι η αίτηση θα απορριφθεί «γιατί πρώτα από όλα, οι ίδιοι οι συνήγοροι ήταν εκείνοι που μέχρι την έκδοση της απόφασης με τις αγορεύσεις τους έπλεκαν το εγκώμιο κάθε μέρα του δικαστηρίου για την πολύχρονη διαδικασία, ευελπιστώντας ότι με αυτό τον τρόπο εκείνοι θα επηρεάσουν τη συνείδηση του για να πετύχουν ευνοϊκή απόφαση. Περιμένουμε συνεπώς την απόφαση του δικαστηρίου για την αίτηση εξαίρεσης, αισιοδοξώντας ότι θα απορριφθεί».

Στην αίτηση εξαίρεσης ωστόσο δεν συμπεριλαμβάνεται η εισαγγελέας της έδρας, γεγονός που, όπως είπε ο κ. Παπαδάκης, «αναδεικνύει ότι η αίτηση εξαίρεσης γίνεται μόνο και μόνο γιατί δεν τους αρέσει η απόφαση που βγήκε. Ενώ, αντίθετα, η στάση της εισαγγελέως, παρά τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες της, τους είναι αρεστή γιατί ζήτησε να αθωωθούν. Και αυτό και μόνο αρκεί για να αποκαλύψει τον προσχηματικό λόγο της εξαίρεσης που ζητούν».

Google+ Linkedin