«Καμπανάκι» των γιατρών: «Παγκόσμια πρωτοτυπία» η χαλάρωση του lockdown στην κορύφωση της πανδημίας

«Καμπανάκι» των γιατρών: «Παγκόσμια πρωτοτυπία» η χαλάρωση του lockdown στην κορύφωση της πανδημίας

Σε απόλυτη συμφωνία κατά της λογικής της χαλάρωσης του lockdown εμφανίστηκαν σε διαφορετικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, γνωστοί γιατροί όπως ο ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης αλλά και ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Μιλώντας στο Mega και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Γιώργος Παυλάκης έκανε λόγο για «πείραμα που θα φέρει περισσότερα κρούσματα» προειδοποιώντας πως «θα κοστίσει αν ξεφύγει το 3ο κύμα». Παράλληλα ο κ. Παυλάκης σημείωσε «Είναι παγκόσμια πρώτη να ανοίγει μια χώρα στην κορύφωση του πανδημικού κύματος».

Για «παγκόσμια πρώτη» όμως έκανε λόγο και ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» μιλώντας στο Open. «Η στρατηγική άνοιξε – κλείσε δεν είναι αποτελεσματική. Αυτή τη στιγμή μπήκε η ταφόπλακα αυτής της στρατηγικής αλλά με μια παγκόσμια πρωτοτυπία, που μπορεί να τροφοδοτήσει επικίνδυνους συνειρμούς. Σε μια χώρα που βρίσκεται στην οξεία φάση που στη μεγαλύτερή της πόλη δεν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ, ασθενείς διασωληνώνονται σε απλούς θαλάμους, εμείς ανοίγουμε. Ήταν άκαιρη στιγμή και μάλιστα με υπογραφή της Επιτροπής των υγειονομικών».

Google+ Linkedin