«Καλπάζει» ο κορονοϊός- Τα νέα μέτρα και η «μεγάλη» επιστροφή της μάσκας

«Καλπάζει» ο κορονοϊός-  Τα νέα μέτρα και η «μεγάλη» επιστροφή της μάσκας

Τέλος στα σενάρια για «μοβ» περιοχές στον επιδημιολογικό χάρτη έβαλε το Υπουργείο Υγείας, ωστόσο εξετάζει κάποια μέτρα αναφορικά με τις επιβαρυμένες περιοχές, καθώς η πανδημία εξακολουθεί να «δείχνει τα δόντια της».

Αν και το 60% επί του γενικού πληθυσμού, καθώς και το 69,4% επί του ενήλικου πληθυσμού, έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα κατά την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, το τελευταίο 24ωρο εμφανίζεται υψηλός αριθμός κρουσμάτων τα οποία σκαρφαλώνουν στα 3.164.
Παράλληλα οι αριθμοί των διασωληνωμένων και των θανάτων φαίνονται σχετικά σταθεροί, ενώ η πλειονότητα των όσων εισάγονται στις εντατικές ή χάνουν τη ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι.
Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Υγείας διαψεύδει τα σενάρια για τις «μοβ» περιοχές, όμως εξετάζει μέτρα για τις περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων, αυξημένο ιικό φορτίο και χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών.
Το επικρατέστερο σενάριο που φέρεται να μελετούν οι ειδικοί αναφορικά με τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές αποτελεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας ειδικά στους κλειστούς χώρους.
Παράλληλα μελετάται το ενδεχόμενο χρήσης διπλής μάσκας σε χώρους υψηλού συνωστισμού, όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Πηγή με γνώση των συζητήσεων αναφέρει ότι δεν τίθεται στο τραπέζι, προς το παρόν, το ενδεχόμενο επιστροφής του νυχτερινού lockdown των 5 ωρών -από τη 1 έως τις 6 το πρωί- που εφαρμόστηκε μέχρι πολύ πρόσφατα στις περιοχές που βρέθηκαν στο «κόκκινο».
Σε κάθε περίπτωση τα μέτρα θα ανακοινωθούν προς το τέλος της εβδομάδας μετά τις συζητήσεις της αρμόδιας επιτροπής.

Google+ Linkedin