Ιδιωτικοποίηση «ξεπούλημα» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ – Έρχονται δυσβάσταχτα τιμολόγια

Ιδιωτικοποίηση «ξεπούλημα» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ – Έρχονται δυσβάσταχτα τιμολόγια

Τέλος εποχής στον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ φέρνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου επισημαίνουν οι εργαζόμενοι και προειδοποιούν για δυσβάσταχτους λογαριασμούς ρεύματος που έρχονται.

Στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα θα βρίσκονται σήμερα οι εργαζόμενοι της εταιρείας που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ), με το Ελληνικό Δημόσιο να χάνει το 51% και κατ’ επέκταση τον έλεγχο της επιχείρησης.
Η διαμαρτυρία αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι καθώς είχε προηγηθεί συλλαλητήριο στη Μεγαλόπολη και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στην Πτολεμαΐδα.
Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων στις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας «Σπάρτακος», που έχει έδρα στην Πτολεμαΐδα, Μόσχος Μόσχου, χαρακτήρισε «ξεπούλημα» την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και τη μη συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κοινωνικό προφίλ της εταιρείας έναντι των καταναλωτών.

«Στις 10:00 το πρωί της Τρίτης 19 Οκτωβρίου θα είμαστε έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ την ώρα της συνεδρίασης και σύγκλησης του Διοικητικού Συμβουλίου για να γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, δηλαδή ουσιαστικά το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Γιατί είναι άλλο να κάνεις αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και να συμμετέχει ο κύριος μέτοχος που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το Ελληνικό Δημόσιο και είναι άλλο να αποκλείεις να συμμετέχει το Δημόσιο και να πάει σε μεγάλα fund το 17%. Έτσι χάνει πλέον το 51%» διαμήνυσε ο κ. Μόσχου.

Επισήμανε δε, ότι η απώλεια του πλειοψηφικού πακέτου θα έχει τεράστιες συνέπειες στην τσέπη των καταναλωτών.
«Πλέον δεν θα παίζει η ΔΕΗ τον καθοριστικό ρόλο που έπαιζε τόσα χρόνια ρυθμίζοντας τις τιμές στους καταναλωτές, τα κοινωνικά τιμολόγια, τα αγροτικά τιμολόγια κλπ. Τώρα οι ιδιώτες που θα έρθουν -κυρίως ξένοι- το μόνο που θα τους ενδιαφέρει θα είναι το κέρδος. Άρα θα ξεχάσουμε τη δημόσια επιχείρηση που ξέραμε και θα πάμε σε μια ιδιωτική εταιρεία με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τους εργαζόμενους στην εταιρεία, αλλά κυρίως για τα πολύπαθα ελληνικά νοικοκυριά» ανέφερε.

Google+ Linkedin