Η οργισμένη ομιλία της Γκρέτα Τούνμπεργκ στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα και το βλοσυρό βλέμμα της στον Ντόναλντ Τραμπ

Με μια παθιασμένη ομιλία, η έφηβη ακτιβίστρια για το κλίμα, Γκρέτα Τούνμπεργκ, άνοιξε τις εργασίες της Συνόδου για το Κλίμα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, όπου οργισμένη καταδίκασε την ολιγωρία των ηγετών της διεθνούς κοινότητας να λάβουν αποφασιστικά μέτρα στη μάχη εναντίον της κλιματικής αλλαγής.
«Όλα είναι λάθος. Δεν έπρεπε να είμαι εδώ, έπρεπε να βρίσκομαι στο σχολείο μου, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού», σημείωσε η 16χρονη Σουηδή ακτιβίστρια, με την φωνή της να σπάει από την ένταση, αλλά να διατηρεί τον δυνατό τόνο της. «Πώς τολμάτε; Μου κλέψατε τα όνειρά μου και την παιδική ηλικία μου με τα κενά λόγια σας», είπε χαρακτηριστικά.
 
«Ο κόσμος υποφέρει, πεθαίνει. Ολόκληρα οικοσυστήματα καταρρέουν, βρισκόμαστε στις αρχές ενός μαζικού αφανισμού κι εσείς για το μόνο που μιλάτε είναι για τα χρήματα, για παραμύθια μας αέναης οικονομικής ανάπτυξης; Πώς τολμάτε;», συνέχισε, με έντονα καταγγελτικό τόνο.
 
«Ο κόσμος ξυπνάει και η αλλαγή έρχεται, είτε σας αρέσει είτε όχι. Ευχαριστώ», κατέληξε η έφηβη ακτιβίστρια, η οποία καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης.
Όπως ήταν αναμενόμενο η σύνοδος του ΟΗΕ για το κλίμα δεν ήταν στις προτεραιότητες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ,που στις επιστημονικές αποδείξεις, αμφισβητεί ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα ευθύνεται για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Ωστόσο προς έκπληξη όλων  ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εμφανίστηκε στο κτίριο του ΟΗΕ ακριβώς τη στιγμή που η Γκρέτα Τούνμπεργκ ετοιμαζόταν να φύγει, μετά τη δική της, παθιασμένη ομιλία για το κλίμα.
Την ώρα που η Σουηδή ακτιβίστρια  πλησίαζε στην έξοδο, ένας Αμερικανός πράκτορας των υπηρεσιών ασφαλείας, εμπόδισε την 16χρονη, ζητώντας της να σταθεί στο πλάι. Εκείνη περίμενε, με βλέμμα βλοσυρό και τα χέρια σταυρωμένα, να περάσουν ο Τραμπ και η πολυπληθής συνοδεία του.
Δείτε το video :[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=zmXOPrCr_F4[/embedyt]
Google+ Linkedin