Πάντα παρών στη 45χρονη πορεία του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή ο “γερόλυκος” της ελληνικής ροκ σκηνής Βασίλης Παπακωνσταντίνου

«Τρέξαμε, παίξαμε, μπλέξαμε, σε παραμύθια πιστέψαμε», τραγούδησε ανοίγοντας τη συναυλία με ένα τραγούδι από την πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά. «Έχουμε μπλέξει. Με Ουάσιγκτον, με Βρυξέλλες, με Άγκυρα. Και δεν ξέρω πώς θα ξεμπλέξουμε», σχολίασε.

Αγαπημένες μελωδίες και στίχοι στους οποίους ενώθηκαν χιλιάδες φωνές. «Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα», τραγούδησαν. Σειρά πήραν ο  «Κουρσάρος», η αναζήτηση «στη Λεωφόρο» και «στη Βικτώρια», το «Γιουσουρούμ» και πολλά ακόμα.

Με μεγάλη συγκίνηση ο Β. Παπακωνσταντίνου κάλεσε τους συγκεντρωμένους να τραγουδήσουν όλοι μαζί το «Φλασάκι», μια σύνθεση του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σε στίχους του Σάκη Μπουλά.

Διάχυτη στις επιλογές των κομματιών η εμπιστοσύνη στη νέα γενιά, η ελπίδα και η αισιοδοξία που θεμελιώνεται στους αγώνες της: «Κάποτε θα ‘ρθουν να σου πουν», γιατί «αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα». «Τώρα θα γίνουµε εμείς, αυτό που περιμένουμε», γιατί «αυτός ο ατσάλινος καιρός δεν κάνει βήμα πίσω». «Πόρτο Ρίκο», γιατί «αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει».

Ιδιαίτερη στιγμή της συναυλίας το μικρό αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο, ο οποίος «θα ήταν εδώ». Και ήταν «παρών» στις γροθιές που υψώθηκαν στο άκουσμα του «Ακορντεόν» και στις φωνές που τραγούδησαν «δε θα περάσει ο φασισμός».

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=dYoJhWmlpIQ[/embedyt]

ΠΗΓΗ

Google+ Linkedin