Η Νίκαια τιμά τους νεκρούς του μπλόκου της Κοκκινιάς

Η Νίκαια τιμά τους νεκρούς του μπλόκου της Κοκκινιάς

…«επέσατε θύματα
αδέλφια εσείς
σε άνιση μάχη κι αγώνα…»

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους εκτελεσμένους του μαρτυρικού μπλόκου της Κοκκινιάς «40 μέρες μετά…» διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη.

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου τις 7 το απόγευμα, στην πλατεία 17ης Αυγούστου ’44 (Οσία Ξένη). Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συναυλία στις 8 το απόγευμα με τον Βασίλη Λέκκα στη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς (Ηλιουπόλεως 102Α).

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

• Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου

Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς (Ηλιουπόλεως 102Α)

Ώρα: 8.00 μ.μ, συναυλία αποφοίτων Σχολής Κιθάρας Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

• Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου

Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης)

Ώρα: 8.30 μ.μ. «Ματωμένος Γάμος» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου από τη θεατρική ομάδα ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΕΣ

• Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου

Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς (Ηλιουπόλεως 102Α)

Ώρα: 8.00 μ.μ Εικαστικό θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Η κάθοδος» από την Πνευματική Εστία Νίκαιας . Τα κείμενα είναι βασισμένα σε ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου.

• Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 

Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς(Ηλιουπόλεως 102Α)

Ώρα: 8.00 μ.μ. 7ο Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών με τίτλο «Αντιστεκόμαστε με στίχους στη βία της εποχής». Έλληνες και ξένοι ποιητές διαβάζουν ποιήματά τους.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, από την προσέλευση έως και την αποχώρηση και σε όλους τους χώρους.

Google+ Linkedin