Η ΚΥΑ για το νέο πλαίσιο λειτουργίας σε εστίαση, ψυχαγωγία, συναυλίες, θέατρα, γήπεδα

Η ΚΥΑ για το νέο πλαίσιο λειτουργίας σε εστίαση, ψυχαγωγία, συναυλίες, θέατρα, γήπεδα

Το νέο πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων της εστίασης και της ψυχαγωγίας, το οποίο θα ισχύει από σήμερα και μέχρι τις 26 Ιουλίου, έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει την αλλαγή της τελευταίας στιγμής στον τρόπο λειτουργίας των υπαίθριων χώρων των κέντρων διασκέδασης για τους οποίους θα ισχύουν τελικά οι ίδιοι περιορισμοί τόσο στους κλειστούς χώρους των κέντρων όσο και στους ανοιχτούς.

Έτσι οι υπαίθριοι χώροι διασκέδασης θα λειτουργούν τελικά μόνον ως αμιγείς χώροι, διαθέτοντας δηλαδή μόνο εμβολιασμένους και νοσήσαντες καθήμενους στο 85% της χωρητικότητας.

Η ΚΥΑ προβλέπει επίσης ότι όλοι οι κλειστοί χώροι πλην κέντρων διασκέδασης: (Εστιατόρια, Καφέ, Κινηματογράφοι, Θέατρα) θα λειτουργούν ως αμιγείς με 85% πληρότητα. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε θέατρα/σινεμά.  Οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση self test γονέων.

Στους ανοιχτούς χώρους εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια) επιτρέπονται κανονικά οι μη εμβολιασμένοι με τα ισχύοντα πρωτόκολλα της ΓΓ Εμπορίου.

Οι υπαίθριοι χώροι ψυχαγωγίας καθημένων πλην γηπέδων (ζωντανά θεάματα και ακροάματα) μπορούν να λειτουργήσουν είτε ως αμιγείς χώροι και είτε ως μεικτοί. Οι αμιγείς χώρους μπορουν να λειτουργούν με πληρότητα 85% ενώ οι μεικτοί:

  • 75% Πληρότητα για χώρους <1000 καθήμενων
  • 70% Πληρότητα για χώρους <5000 καθήμενων
  • 65% Πληρότητα για χώρους <15000 καθήμενων

Να σημειωθεί ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους.

Τέλος, στα ανοιχτά και κλειστά γήπεδα δεν επιτρέπεται η μεικτή λειτουργία των χώρων. Έτσι η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες με:

  • 80% Πληρότητα με ανώτατο όριο 25.000 (ανοιχτά) και 8.000 (κλειστά)
  • χρήση μάσκας υποχρεωτική
  • οι νήλικοι προσέρχονται με δήλωση self test γονέων (έως 5% επί της πληρότητας)
Google+ Linkedin