Και επίσημα ο υποψήφιος δήμαρχος Βαγγέλης Χουσελάς ανοίγει την «προεκλογική» ατζέντα και απαντά στην ουσία της αυτοδιοίκησης

Με μια διακήρυξη αρχών και θέσεων, που απαντά στην ουσία της αυτοδιοίκησης, ο κ. Χουσελάς ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Σικυωνίων.

Ο  Βαγγέλης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις,είναι ένα δημοφιλές πολιτικό πρόσωπο με συνεπή διαδρομή και η  πολύπλευρη κοινωνική του δράση αποτελεί εχέγγυο επάρκειας.

Εμείς, αφού του ευχηθούμε καλό αγώνα,οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι αυτή η υποψηφιότητα  είναι σ’ άλλο δρόμο…προφανώς κατατέθηκε γι’ άλλο στόχο…και όχι για να συντηρήσει μια εξουσία των «τζακιών» του τόπου.

ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ   ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΧΟΥΣΕΛΑ

Επειδή πιστεύουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να αποτελεί τη σύγχρονη έκφραση του θεσμού της άμεσης δημοκρατίας ως ο πλησιέστερος θεσμός στον πολίτη

Επειδή η Τ.Α. θα πρέπει να έχει την κεντρική αρμοδιότητα και αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων του πολίτη στο χώρο διαβίωσής του

Επειδή οι ΟΤΑ δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν ανεπηρέαστοι από τις οικονομικές, τεχνολογικές εξελίξεις καθώς και τα όποια περιβαλλοντικά προβλήματα

Επειδή πιστεύουμε στην διαβούλευση , στην διαφάνεια και στην συμμετοχή λέμε ναι στην συμμετοχή μας στις εκλογές του Μάη 2019 ώστε να

Αγωνιστούμε για ένα νέο μοντέλο τοπικής αυτοδιοίκησης που θα έχει ως στόχο την αναδόμησή της με ισχυρούς δήμους και ουσιαστική αποκέντρωση.

Θα αγωνιστούμε ώστε να λάβει τέλος το σημερινό μοντέλο του συγκεντρωτικού σχεδιασμού στο οποίο μας έχουν οδηγήσει οι περίφημοι νόμοι της κεντρικής πολιτικής σκηνής βλέπε  Καποδίστριας, Καλλικράτης και Κλεισθένης.

Εκτιμούμε πως έφθασε η ώρα οι τοπικές κοινωνίες να διαμορφώσουν οι ίδιες το μέλλον τους. Ουσιαστικό στοιχείο του νέου αυτοδιοικητικού μοντέλου θα πρέπει να είναι η οικονομική ανεξαρτησία και αυτοτέλεια των δήμων.

Η φορολογική αποκέντρωση αποτελεί για εμάς μια μεγάλη πρόκληση και ένα ουσιαστικό στόχο.

Με βάση την αρχή της επικουρικότητας , εγγύτητας και αρμοδιότητας , θα πρέπει πολλές λειτουργίες του κράτους να περάσουν πλέον στους δήμους.

Εμείς πιστεύουμε πως η τοπική αυτ/ση μπορεί να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την

Προστασία δημόσιων αγαθών, την προστασία της πρώτης κατοικίας, την δημιουργία κοινωνικής ασπίδας και αλληλεγγύης του πολίτη.

Εμείς πιστεύουμε πως η Τ.Α. μπορεί και πρέπει να συμβάλει στην αξιοποίηση των τοπικών πόρων προς όφελος και για λογαριασμό των ίδιων των τοπικών κοινωνιών.

Εμείς πιστεύουμε πως η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να γίνει μια από τα κάτω πρωτοβουλία για την παροχή δημόσιων αγαθών , την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, την διαφύλαξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Για όλους αυτούς τους λόγους  καλούμε τους πολίτες του δήμου Σικυωνίων σε μια ανοιχτή συζήτηση για την Τ.Α. να κάνουμε ένα διάλογο για τα δομικά προβλήματα ώστε να ενισχύσουμε ένα θεσμό με τεράστιες δυνατότητες που μέχρι σήμερα πολλοί τον έχουν βάλει στο ίδιο τσουβάλι με τα διάφορα προσωπικά τους συμφέροντα  φιλοδοξίες και επιδιώξεις.

Η τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζεται ανθρώπους με όραμα , όρεξη ,  και πρόγραμμα , ανοιχτούς στη διαβούλευση και την συνεργασία.

Με εκτίμηση

Βαγγέλης Χουσελάς

Υποψήφιος Δήμαρχος Σικυωνίων

Google+ Linkedin