Η Ελλάδα παγκόσμια «βασίλισσα» του αρωματικού ελαιόλαδου

Το περιορισμένης παραγωγής παρθένο ελαιόλαδο Majestic Blend Flavored Evoo (extra virgin olive oil) των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου συγκέντρωσε φέτος τρία βραβεία, με κορυφαίο την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη αρωματικών ελαιολάδων.Οι κριτές εξέτασαν 9.522 δείγματα από  30 χώρες και κατέταξαν πρώτο το δικό μας, δεύτερο ένα λάδι από την Τουρκία και τρίτο ένα αμερικάνικο.

Το βραβευμένο Majestic Blend Flavored Evoo παράγεται από τρεις ποικιλίες στους πρόποδες Πάρνωνα και Ταϋγέτου στη Λακωνία και είναι γκουρμέ. Έχει λάδι από ποικιλία κορωναϊκή, κουτσουροελιά και ελιά Καλαμών, είναι δε επιπλέον αρωματισμένο με λεμονόχορτο (αλλιώς, σιτρονέλα) και εστραγκόν (Αρτεμισία η δρακόντειος (Artemisia dracunculus) επίσης γνωστή και ως εστραγκόν ή δρακόντειο)

Είναι η πρώτη φορά που ένα ελληνικό ελαιόλαδο κατακτά την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του World Ranking Evoo 2018 (WREVOO). Δημοσιεύτηκε από τη World Association of Writers and Journalists of Wines and Spirits, τη διεθνή ένωση συγγραφέων και δημοσιογράφων οίνου και ποτών, η παγκόσμια λίστα “Evoo World Ranking 2018”, η οποία περιέχει όλα τα ελαιόλαδα που διακρίθηκαν σε διεθνείς διαγωνισμούς κατά το 2018, για την ποιότητά τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

“Είναι μια πολύ μεγάλη διάκριση, πρώτα για την Ελλάδα, μετά για το ελληνικό ελαιόλαδο και μετά για εμάς” δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο συνιδιοκτήτης και χημικός μηχανικός M.Sc Νίκος Σακελλαρόπουλος και συμπληρώνει: “Πέρυσι ήμασταν στη δεύτερη θέση με το ”Συλλεκτικόν” ελαιόλαδό μας, ενώ φέτος με το ”Majestic” κατακτήσαμε την 1η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία Condimento – Flavored Olive Oil 2018 στην λίστα του διεθνούς αναγνωρισμένου World Ranking of EVOO (extra virgin olive oil World), με 224 πόντους, ανεβάζοντας την χώρα μας στην κατηγορία αυτή, στην 1η θέση σε όλο τον κόσμο”.

Tο βραβευμένο λάδι διατίθεται σε γιάλινη συσκευασία των  250 ml και έχει δεκαπλάσια τιμή από τα άλλα ελαιόλαδα.

Google+ Linkedin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

*
*
*