Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας στη συγκέντρωση κατά της Συμφωνίας για τις Βάσεις

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών Οργανισμών και δημοτικοί σύμβουλοι, παραβρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία Γεωργίου, στην  συγκέντρωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα των Φορέων κατά της στρατιωτικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις και στην πορεία που ακολούθησε.

Τη συγκέντρωση χαιρέτησε, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, η Αντιδήμαρχος, Αναστασία Τογιοπούλου, η οποία κάλεσε τον λαό να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις γιατί η εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς και οι βάσεις του θανάτου αποτελούν «μαγνήτη» για αντίποινα σε βάρος της χώρας και σε βάρος της περιοχής μας. Ανέφερε, τέλος, ότι 4 δις το χρόνο πάνε, από τον κρατικό προϋπολογισμό, για τους νατοϊκούς εξοπλισμούς και αφαιρούνται από τις ανάγκες του λαού.

Στην συνέχεια μίλησε στους συγκεντρωμένους ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα των Φορέων ενάντια στην συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις, Αντιδήμαρχος Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις επικίνδυνες εξελίξεις για την περιοχή μας, τους κινδύνους που εγκυμονεί η νέα ελληνο-αμερικανική συμφωνία και ζήτησε να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου και την απεμπλοκή της χώρας από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι συγκεντρωμένοι με συνθήματά τους απαίτησαν:

–         Όχι στην εμπλοκή, με κάθε τρόπο, της Ελλάδας σε τυχόν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή. Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται εκτός συνόρων

–         Όχι στην μετατροπή του Αράξου σε αποθήκη πυρηνικών.

–         Όχι στην κύρωση από την Ελλάδα της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για τις βάσεις.

–         Όχι στην αποστολή πυραύλων «Patriot» στη Σαουδική Αραβία, στην αποστολή ενόπλων δυνάμεων στη Λιβύη και στις περιπολίες της πολεμικής αεροπορίας στα Βαλκάνια.

Δείτε στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση:

 

 

 

Google+ Linkedin