Η Γερμανία μπλοκάρει το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της CoViD-19

Η Γερμανία μπλοκάρει το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της CoViD-19

Οι γερμανικές αρχές εξέδωσαν προκαταρκτική σύσταση να μη χρησιμοποιείται το εμβόλιο της AstraZeneca για όσους είναι πάνω από 65 ετών.

Ανακοίνωση της επιτροπής για τα εμβόλια του ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ ανέφερε ότι “δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή δεδομένα που να βεβαιώνουν πόσο αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο για τις ηλικίες άνω των 65”.

Για τον λόγο αυτό, η επιτροπή συνέστησε τη χρήση του εμβολίου μόνο για τις ηλικίες από 18 ως 64.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, το όργανο σημείωσε ακόμα ότι τα δύο εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των BioNTech/Pfizer και της Moderna, κρίθηκαν ισάξια όσον αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα.

Το αντίθετο απαντά η εταιρεία

Η φαρμακευτική εταιρeία AstraZeneca υπεραμύνθηκε της αποτελεσματικότητας του εμβολίου της κατά του νέου κορονοϊού σε ανθρώπους άνω των 65 ετών μετά τη γερμανική σύσταση να μην χρησιμοποιείται παρά μόνο για ανθρώπους ηλικίας από 18 έως 64 ετών.

“Οι τελευταίες αναλύσεις (…) στηρίζουν την υπόθεση μιας αποτελεσματικότητας του εμβολίου στην ομάδα των άνω των 65 ετών”, δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανοσουηδικού ομίλου, εν αναμονή μιας απόφασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων «τις προσεχείς ημέρες” (σ.σ. αύριο, Παρασκευή).

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, η χώρα του οποίου ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου και για τους ηλικιωμένους, υπογράμμισε από την πλευρά του πως η βρετανική αρχή για τα προϊόντα υγείας έκρινε πως το εμβόλιο είναι «πολύ καλό και αποτελεσματικό» και πως προσφέρει “υψηλό βαθμό προστασίας”.

Πηγές: Euro2day

Google+ Linkedin