ΗΠΑ: Πεδίο μάχης η Ουάσιγκτον από οπαδούς του Τραμπ – πυροβολισμοί και μαχαιρώματα

ΗΠΑ: Πεδίο μάχης η Ουάσιγκτον από οπαδούς του Τραμπ – πυροβολισμοί και μαχαιρώματα

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Ουάσιγκτον. Υποστηρικτές του απερχόμενου Προέδρου Τραμπ συγκρούστηκαν με διαδηλωτές των Antifa και του κινήματος Black Lives Matter. Από τις συγκρούσεις τέσσερις άνθρωποι μαχαιρώθηκαν. Η αστυνομία έκανε εκατοντάδες προσαγωγές.

Βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (ώρα ανατολικών ΗΠΑ) απο οπαδους του Ντόναλντ Τραμπ που επιτεθηκαν σε διαδηλωτές των Antifa και του κινήματος Black Lives Matter , που μετείχαν σε αντιδιαδήλωση στην BLM Plaza στο κέντρο της Ουάσινγκτον.

Τέσσερις άνθρωποι μαχαιρώθηκαν σύμφωνα με την «Daily Mail», ενώ τουλάχιστον 23 συνελήφθηκαν και οκτώ άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox 5 DC, επικαλούμενο το γραφείο του δημάρχου, Muriel Bowser.

Οι δύο ομάδες διαδηλωτών «αντάλλαξαν» καπνογόνα, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. Ισχυρή αστυνομική δύναμη ήταν παρούσα στο σημείο, στη μέση της σύρραξης, προσπαθώντας να αποτρέψει τα χειρότερα.

​Νωρίτερα, οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν προσπαθήσει να αποτρέψουν τα επεισόδια απαγορεύοντας την πρόσβαση των ατόμων που διαδήλωναν κατά του Τραμπ μπροστά από τον Λευκό Οίκο.

​Οι υποστηρικτές του Τραμπ, που πραγματοποίησαν τη δεύτερη διαδήλωσή τους στην αμερικανική πρωτεύουσα μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, φώναζαν συνθήματα «όπως σταματήστε την κλοπή», απαιτώντας «τέσσερα ακόμα χρόνια» προεδρικής θητείας του Τραμπ, ο οποίος, ως γνωστόν, επιμένει ότι οι Δημοκρατικοί του «έκλεψαν» τη νίκη με νοθεία και παρατυπίες.

​Οι διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν μια ημέρα αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την αγωγή που άσκησαν οι Αρχές του Τέξας αμφισβητώντας το εκλογικό αποτέλεσμα σε τέσσερις βασικές Πολιτείες, δηλαδή στην Τζόρτζια, στο Μίσιγκαν, στην Πενσιλβάνια και στο Ουισκόνσιν.

Google+ Linkedin