ΗΓΕΙΣΘΕ Ή ΕΚΔΙΚΕΙΣΘΕ ΚΥΡΙΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ;

ΗΓΕΙΣΘΕ Ή ΕΚΔΙΚΕΙΣΘΕ ΚΥΡΙΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΗΓΕΙΣΘΕ Ή ΕΚΔΙΚΕΙΣΘΕ ΚΥΡΙΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ;

Στην πλούσια Ελληνική γλώσσα υπάρχει η λέξη Ηγούμαι η οποία προέρχεται από το ἄγω και σημαίνει οδηγώ, είμαι αρχηγός, είμαι επικεφαλής.

Υπάρχει και η λέξη Εκδικούμαι.

Ο κ. Περιφερειάρχης εδώ και αρκετούς μήνες αναζητά εναγωνίως νομικά τερτίπια για με «ξηλώσει» από τη θέση της εκλεγμένης συμβούλου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ.

Τι θα πετύχει αν τα καταφέρει; Ποιο θα είναι επί της ουσίας το αποτέλεσμα;

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα χάσει τη θέση που έχει στο Διοικητικό Συμβούλιο και ο κύριος Περιφερειάρχης θα ικανοποιήσει το μένος του εναντίον μου.

Το ερώτημα λοιπόν για τον κύριο Περιφερειάρχη είναι: Ηγείσθε ή Εκδικείστε;

Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλου μας!

Είναι προφανές για μένα μετά και το σημείωμα της νομικής υπηρεσίας της Περιφέρειας που μου στάλθηκε πριν κάποιους μήνες ότι έχουν επιστρατευτεί λυτοί και δεμένοι από τον Περιφερειάρχη για να φύγω από το ΔΣ της ΕΝΠΕ.

Σε συνεδρίαση μάλιστα του ΔΣ που συμμετείχα και το άκουσα με τα αυτιά μου, ήταν αυτός που έθεσε το θέμα της επικαιροποίησης των μελών της ΓΣ.

Όλο αυτό μόνο και μόνο από εμπάθεια καθώς τη θέση μου δε θα καταλάβει κάποιος από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου αφενός , αφετέρου ουσιαστικός λόγος δε συντρέχει καθώς στηρίζω και θα συνεχίσω να στηρίζω τον Πρόεδρο της κύριο Τζιτζικώστα όπως έχω ήδη δημόσια δηλώσει καθώς θεωρώ ότι σε αντίθεση με αυτό που γίνεται στην Πελοπόννησο με την ηγεσία της Περιφέρειας, είναι διεκδικητικός όπως και οι άλλοι Περιφερειάρχες και εργάζεται προς την κατεύθυνση της περιφερειακής διακυβέρνησης.

Πού στοχεύει λοιπόν η μεθόδευση της απομάκρυνσής μου;

Να μου δημιουργηθεί πρόβλημα με την παράταξη από την οποία προέρχομαι.

Να περάσει η προπαγάνδα στους πολίτες που στηρίζουν αυτή την παράταξη ότι και καλά δεν ανήκω σ αυτή κατά μια προσφιλή τακτική εξαφάνισης και όχι αντιμετώπισης των πολιτικών αντιπάλων με επιχειρήματα.

Τόσο πολύ με φοβάστε;;!!

Σας πληροφορώ ότι αν κάποιοι κραδαίνουν το παραταξιόμετρο, έχω και εγώ τέτοιο.

Η Νέα Δημοκρατία έγινε κυβέρνηση χάρη στις προσπάθειες όλων ημών που δώσαμε ιδεολογική μάχη με το ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρο του Αλέξη Τσίπρα, όταν αυτός είχε 80% αποδοχή από την ελληνική κοινωνία, που στηρίζαμε με δικά μας έξοδα τοπικές και κάναμε εκδηλώσεις όταν άλλοι ντρέπονταν να πουν τι ψηφίζουν, που χαλάσαμε τις σχέσεις μας με φίλους και γνωστούς όταν συγκρουστήκαμε μαζί τους στο δημοψήφισμα, που τρέχαμε στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία όχι προς άγραν ψήφων αλλά γιατί θεωρούσαμε τη συμφωνία των Πρεσπών βλαπτική για τα συμφέροντα της χώρας και τη θεωρούμε ακόμα.

Τι έκαναν κάποιοι άλλοι όλο αυτό το διάστημα;

Την ξέρετε τη γνωστή ταινία ” Ξέρω τι έκανες πέρυσι το καλοκαίρι”, ξέρουμε πολύ καλά τι έκαναν τα προηγούμενα καλοκαίρια και τους χειμώνες!

Πετούσαν χαρταετό….

Ο Περιφερειάρχης και ας με διαψεύσει, ήταν κατά των συλλαλητηρίων, αδιάφορος στο δημοψήφισμα και εδώ σ αυτό το χώρο τον έχω ακούσει πολλάκις να λέει ότι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πήγαν μπροστά τη χώρα, ενώ δε χάνει ευκαιρία να μέμφεται το συμπατριώτη του πρώην Πρόεδρο της ΝΔ στον οποίο οφείλει την καρέκλα στην οποία κάθεται σήμερα όπως και σε άλλα στελέχη της ΝΔ στους οποίους φέρεται με παροιμιώδη αχαριστία και αλαζονεία.

Ξέρουμε επίσης πολύ καλά και τι έγινε το 2010 όταν η ΝΔ είχε επιλέξει να στηρίξει τον κύριο Δράκο ως υποψήφιο Περιφερειάρχη.

Μια επίσκεψη στο site του υπουργείου Εσωτερικών και μια μελέτη των αποτελεσμάτων πρώτης και δεύτερης Κυριακής θα οδηγήσει σε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για το ρόλο του τότε Δημάρχου Καλαμάτας.

Πολύ σωστά λοιπόν λέει ο Περιφερειάρχης ότι είναι με την Κυβέρνηση, με την εκάστοτε Κυβέρνηση, εγώ είμαι με τη Νέα Δημοκρατία, προσηλωμένη στις θέσεις και στις αρχές που καθόρισε ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής και με αυτές πορεύομαι.

Ότι έχω κατακτήσει μέχρι στιγμής είμαι περήφανη να υποστηρίζω ότι το έχω κατακτήσει με το σπαθί μου, χωρίς στήριξη από παράγοντες και πολιτικές πλάτες.

Οι ψηφοφόροι που με ανέδειξαν στη θέση που βρίσκομαι και προέρχονται από όλους τους ιδεολογικούς χώρους, δε ζήτησαν από εμένα να είμαι γλάστρα ούτε υποτακτικό σκυλάκι που κουνάει την ουρά του για να κερδίσει καρέκλα και λόγο δίνω μόνο σε αυτούς.

Όσοι, ελάχιστοι, με ψήφισαν έχοντας κάτι τέτοιο στο μυαλό τους, λυπάμαι θα τους απογοητεύσω.

Ξέρω βέβαια, έχω γίνει και λίγο ενοχλητική σε πολλούς επειδή έχω άποψη και τη διατυπώνω, όπως πρόσφατα έγινε και με την παράσταση Λιγνάδη.

Τέλος, απευθύνω το ερώτημα στον Περιφερειάρχη :

Είστε σίγουρος ότι εσείς μπορείτε να κρίνετε τη δική μου παραταξιακή πορεία;

Μιλήστε πρώτα με τη συνείδησή σας και μετά να κάνετε κριτική.

Μαργαρίτα Σπυριδάκου

Χειρουργός Οδοντίατρος

Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕ Λακωνίας

Google+ Linkedin