Ευρωπαίος αξιωματούχος αναφερόμενος στο κλείσιμο της β’ αξιολόγησης : «Η συμφωνία αργεί, πηγαίνετε για σκι» !

Το κλίμα για την Ελλάδα σχετικά με το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης δεν είναι διόλου ευνοϊκό αν κρίνει κανείς από τις δημόσιες αντιδράσεις κορυφαίων αξιωματούχων της ευρωζώνης.

Ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης από της Βρυξέλλες προσγείωσε τις – όποιες -προσδοκίες για το Eurogroup της Δευτέρας: «Με βάση τα σημερινά δεδομένα, το καλύτερο ενδεχόμενο που θα μπορούσε να προκύψει μετά το Eurogroup της Δευτέρας, 20 Φεβρουαρίου, είναι η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα για το κλείσιμο της αξιολόγησης» τόνισε.
Ωστόσο αν και είπε ότι «είναι ευκταίο οι διαβουλεύσεις αυτές να κλείσουν το ταχύτερο δυνατό», πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα».
Ερωτηθείς εάν σε περίπτωση συμφωνίας θα μπορούσαμε να αναμένουμε ένα έκτακτο Eurogroup, ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης απάντησε ότι δεν υπάρχει λόγος βιασύνης για να αλλάξει το πρόγραμμα των συνεδριάσεων του Eurogroup.
Όπως είπε, έως τον Ιούλιο υπάρχουν ακόμη πολλές συνεδριάσεις και πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Μπορείτε άφοβα να πάτε για σκι».

Ένα ακόμη δηκτικό σχόλιο επεφύλασσε Ευρωπαίος αξιωματούχος αναφερόμενος στις πολύμηνες διαπραγματεύσεις με έμμεση αναφορά στην τακτική της ελληνικής κυβέρνησης.για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης.«Η αξιολόγηση δεν είναι κόκκινο κρασί για να περιμένεις να γίνει καλύτερη» !
Επιπλέον «έθαψε» τις όποιες ελπίδες υπάρχουν για συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας 20 Φλεβάρη…

Google+ Linkedin