Εργατικό ατύχημα από ελλιπή μέτρα ασφαλείας στα ΕΛ.ΠΕ. Ασπροπύργου

Εργατικό ατύχημα με έξι τραυματίες από την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στα ΕΛΠΕ. Τρεις εργαζόμενοι, σε κρίσιμη κατάσταση καθώς φέρουν εγκαύματα σε όλο τους το σώμα, μεταφέρθηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο. Επίσης, άλλοι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Ο ένας πολυεγκαυματίας μεταφέρθηκε από το Αττικό στο Γενικό Κρατικό Αθήνας όπου υπάρχει μονάδα εγκαυμάτων. 

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η πυρκαγιά ξέσπασε όχι από φωτιά σε χόρτα, όπως ειπώθηκε αρχικά, αλλά από έκρηξη, κάτι που υποδεικνύει έλλειψη μέτρων ασφάλειας και προστασίας. 

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικά μέσα ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης υποστήριξε ότι όλα τα μέτρα ασφαλείας θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους και συμπλήρωσε πως δεν υπήρχε αναλυτικός κατάλογος εργασιών και των εργατών που συμμετείχαν σε αυτές. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι ο συναγερμός για την εκκένωση του χώρου των διυλιστηρίων χτύπησε με μεγάλη καθυστέρηση. 

Να σημειωθεί ότι τις εργασίες πραγματοποιούσαν συνεργεία που αποτελούνταν από ανειδίκευτους εργάτες, οι οποίοι καλούνται να δουλεύουν 12ωρα και 16ωρα, με ελάχιστα διαλείμματα και μεροκάματα πείνας…

Αύριο στις 7 το πρωί οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση. 

Google+ Linkedin