Επιστολή – βόμβα Γιωτόπουλου : «Ασύλληπτος παραμένει πυρήνας της 17Ν»

Επιστολή με ισχυρισμούς που ενδεχομένως θα μπορούσαν να οδηγήσουν εκ νέου στο άνοιγμα του φακέλου «17 Ν » απέστειλε στο «Εθνος» ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.

Ο καταδικασμένος ως ένα από τα ιδρυτικά στελέχη και αρχηγός της «Επαναστατικής Οργάνωσης 17Ν» στη μακροσκελή επιστολή του κάνει λόγο για όπλο – σφραγίδα της οργάνωσης, για σημαντικά χειρόγραφα που «εξαφανίστηκαν» από το σπίτι-γιάφκα που είχε βρεθεί το 2002, αλλά και για καταθέσεις  που παρότι «έκαιγαν» συγκεκριμένα πρόσωπα μπήκαν στο αρχείο.

Ο Αλ. Γιωτόπουλος αναφέρει ότι αποφάσισε να συντάξει το κείμενο (διαβάστε ΕΔΩ)  «αναμένοντας παράλληλα για τη δημοσιοποίησή του άλλους τρεις μήνες μήπως και δεήσουν να μου απαντήσουν» στη δεύτερη αίτηση αποφυλάκισής του που κατέθεσε στις 18 Μαρτίου.

Στον απόηχο της επιστολής Γιωτόπουλου η καθηγήτρια Διεθνούς Ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Μαίρη Μπόση σχολίασε στον Αlpha 989 «Τα έχω πει αυτά εδώ και χρόνια, αυτή η υπόθεση έχει εξαιρετικά κενά. Ο τρόπος που έχει κλείσει εξυπηρετούσε το, τότε, πολιτικό σύστημα…». 

Να σημειωθεί επίσης πως παρότι η δράση της «17Ν» σταμάτησε το 2002,μόλις στις 26 Αυγούστου του 2015, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, οι ΗΠΑ αφαίρεσαν την οργάνωση από τον κατάλογο των ενεργών ξένων «τρομοκρατικών οργανώσεων»…

Google+ Linkedin