Επικό «τρολάρισμα» στους αντιεμβολιαστές από την Μητρόπολη Λάρισας

Επικό «τρολάρισμα» στους αντιεμβολιαστές από την  Μητρόπολη Λάρισας

Δεν είναι λίγοι οι εκπρόσωποι της εκκλησίας που έχουν κατά καιρούς προτάξει την πίστη τους ως «αντίβαρο» στους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό. Από την πλευρά της βέβαια η επίσημη εκκλησιαστική ηγεσία, τον τελευταίο καιρό δείχνει μια μάλλον συμβιβαστική προσέγγιση στην προστασία από τον κορωνοϊό, κοντά στη λογική της επιστήμης, με αρκετά κέντρα εμβολιασμού να δημιουγούνται κοντά σε ναούς. Αυτό που έγινε όμως στη Λάρισα, αγγίζει τα όρια του σουρεαλισμού και απαιτεί δυνατό χειροκρότημα…

Το απόγευμα της Πέμπτης, μερικές δεκάδες άτομα τα οποία αντιτίθενται στους εμβολιασμούς συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Μητρόπολης, προκειμένου να διατυπώσουν την διαμαρτυρία τους.

Λίγες ώρες μετά εκδόθηκε από τη Μητρόπολη Δελτίο Τύπου, το οποίο σε ασυνήθιστα ειρωνικό ύφος αναφέρεται στη συγκεκριμένη “πανθεσσαλική/πανελλαδική”, όπως ονομάστηκε συγκέντρωση, στην οποία παραβρέθηκαν 48 άτομα.

Μέσω του Δελτίου Τύπου, ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμος, απαντά στην κατηγορία “μασόνοι” που απηύθυναν εναντίον του οι συγκεντρωμένοι, σχολιάζει πως κάποιοι συμμετέχοντες δηλώνουν Χριστιανοί ενώ δεν τους έχει δει κανείς στην Εκκλησία και στο τέλος, κάνει γνωστό πως η Μητρόπολη μοίρασε στους συγκεντρωμένους σοκολατάκια, για να μην φύγουν πικραμένοι…

Το κείμενο του Δελτίου Τύπου από το επίσημο site της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου πανθεσσαλική/πανελλαδική συγκέντρωση 48 (!!!) αντιεμβολιαστών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως να συνεργαστεί με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και κινητή μονάδα εμβολιασμών να παρευρίσκεται κάθε Κυριακή βάσει προγράμματος έξω από Ιερούς Ναούς ώστε να καταπολεμηθεί ο φόβος και να διευκολυνθούν συνάνθρωποι μας στη θωράκιση τους ενάντια στην πανδημία.

Η Ιερά Μητρόπολη σέβεται την οποία άποψη, ακόμη και αυτήν που στερείται επιχειρημάτων, ή καταφεύγει ακόμη και στο παράλογο για να εκφράσει εμπάθεια και άρνηση. Επειδή το κυριότερο επιχείρημα που ακούστηκε εναντίον των εμβολίων είναι ότι όσοι υπηρετούμε τέτοιες πρωτοβουλίες είμαστε μασόνοι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, καθώς και το σύνολο των συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως δηλώνουν πως ούτε έχουν σχέση με τέτοιους χώρους, ούτε γνωρίζουν τέτοιους ανθρώπους. Πιστεύουμε πως μετά την δήλωση μας αυτήν καταρρίπτεται το επιχείρημα και οι αγαπητοί μας διαμαρτυρόμενοι θα προσέλθουν να εμβολιαστούν.

Εντύπωση έκανε η δήλωση κάποιων πως είναι Χριστιανοί την στιγμή που δεν τους έχουμε δει σε Ναούς, ενώ επίσης εντυπωσιακό ήταν το ότι στην εκδήλωση μίλησε τ. αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί για λόγους καθόλου χριστιανικούς, που γνωρίζει η Λάρισα.

Μετά την επίδοση του κειμένου διαμαρτυρίας εναντίον της πρωτοβουλίας της, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου μοίρασε σοκολατάκια στους συγκεντρωμένους, για να μην φύγουν πικραμένοι.

Google+ Linkedin