Επικίνδυνα ανιστόρητες οι αστείες «συγκρίσεις» Μητσοτάκη

Επικίνδυνα ανιστόρητες οι αστείες «συγκρίσεις» Μητσοτάκη

“Όπως συμβαίνει με τη Μαριούπολη, το Μεσολόγγι είχε εξαιρετικούς αμυνόμενους πριν από την τελική έξοδο.” Αυτό είπε επι λέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκρίνοντας τους νεοναζί του τάγματος Αζόφ με τους ήρωες του Μεσολογγίου !

«Μας δείξατε ότι η ελευθερία είναι ένα αγαθό, για το οποίο αξίζει να πολεμήσουμε… Οι δικοί μας προπάτορες κοίταξαν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για υποστήριξη. Μίλησαν για τη δίψα ελευθερίας, ήθελαν να μιμηθούν εσάς. Ήθελαν να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών σας», είπε απευθυνόμενος στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτήρισε επίσης τον Λόρδο Έλγιν ως… “χομπίστα”. «Πηγαίνω στο μνημείο Λίνκολν και μου θυμίζει σαν να περιδιαβαίνω και να περπατώ στον Παρθενώνα, πριν ο λόρδος Έλγιν παρέμβει εκεί για τα δικά του καλλιτεχνικά χόμπι»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, δεν δίστασε μάλιστα να συγκρίνει την ελληνική επανάσταση και τους αγωνιστές του Μεσολογγίου κατά την ελληνική επανάσταση, με τους ουκρανούς στρατιώτες (μεταξύ αυτών και οι νεοναζί του Αζόφ) της Μαριούπολης.

«Αν αντικαταστήσουμε τη λέξη Ελλάδα με τη λέξη Ουκρανία, θα δείτε τρομακτικές ομοιότητες με το σήμερα. Όπως συμβαίνει με τη Μαριούπολη, το Μεσολόγγι είχε εξαιρετικούς αμυνόμενους πριν από την τελική έξοδο», είπε χαρακτηριστικά, σε μια φράση – ντροπή.

Google+ Linkedin