Επίτιμος Δημότης Καλαμάτας ο Μίκης Θεοδωράκης – Η ομιλία του Θανάση Πετράκου

Επίτιμος Δημότης Καλαμάτας ο Μίκης Θεοδωράκης – Η ομιλία του Θανάση Πετράκου

Την ανακήρυξη του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη ως επίτιμου δημότη Καλαμάτας τέλεσε χθες το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας , σε ειδική συνεδρίαση , στο αμφιθέατρο Αλ. Κουμουνδούρος ,παρουσία στενών φίλων και συνεργατών του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη και της κόρης του Μαργαρίτας που διάβασε μήνυμα του Μίκη.

Στη λιτή εκδήλωση ,όπου παραβρέθηκαν ο Θανάσης  Πετράκος  εκπροσωπώντας τον Σύλλογο «Μίκης Θεοδωράκης – Μουσείο Ζάτουνας» και ο πρώην Δήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος  Κουτσούλης , η  κόρη του σπουδαίου  μουσικοσυνθέτη Μαργαρίτα εμφανώς συγκινημένη παρέλαβε το χρυσό κλειδί της πόλης , για λογαριασμό του Μίκη , από τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο.

Ο Θανάσης Πετράκος στην ομιλία του εξέφρασε την ξεχωριστή χαρά και ικανοποίησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο Καλαμάτας, που ανταποκριθήκαν στην πρόταση του Συλλόγου «Μίκης Θεοδωράκης – Μουσείο Ζάτουνας» και πήραν αυτή τη σημαντική απόφαση να τιμήσουν τον Μεγάλο Παγκόσμιο Έλληνα που ύμνησε και τραγούδησε τους αγώνες, τους καημούς και τη μεγαλοσύνη της Ρωμιοσύνης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια διασκευή του κομματιού “Της Δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ” από τον καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου Αντώνη Κουφουδάκη.

Google+ Linkedin