Επέτειος Γρηγορόπουλου: Νέο όργιο αυταρχισμού με δεκάδες προσαγωγές εξαπέλυσε η κυβέρνηση

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Νέο όργιο αυταρχισμού με δεκάδες προσαγωγές εξαπέλυσε η κυβέρνηση

Νέο όργιο αυταρχισμού εξαπέλυσε σήμερα η κυβέρνηση στις συμβολικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για να τιμηθεί η μνήμη του 15χρονου δολοφονημένου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.Εκατό άτομα έχουν προσαχθεί από το πρωί της Κυριακής στην περιοχή των Εξαρχείων, και πάνω από 140 συνολικά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.Αστυνομικός απεικονίζεται σε βίντεο να πετά ανθοδέσμη, η οποία είχε αφεθεί στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξη.

Αστυνομικός  απεικονίζεται σε βίντεο να πετά ανθοδέσμη, η οποία είχε αφεθεί στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σε δήλωση του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε λόγο για νέο όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, τονίζοντας:

«Από το πρωί αντιπροσωπείες πολιτικών κομμάτων, οργανώσεων νεολαίας, αιρετών στην τοπική διοίκηση, συνδικάτων, μαζικών φορέων φοιτητών, μαθητών κ.λπ., τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, προσέρχονται στον χώρο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου, για να αφήσουν ένα λουλούδι. Απέναντι σ’ αυτές τις συμβολικές εκδηλώσεις, στη μνήμη ενός αδικοχαμένου παιδιού, η κυβέρνηση απαντά με χιλιάδες συνωστισμένους αστυνομικούς, με αυταρχισμό, παρεμπόδιση και προσαγωγές.

Η κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, εκτίθεται και αυτογελοιοποιείται. Τα αυταρχικά μέτρα που παίρνει είναι πέρα και έξω από κάθε λογική προστασίας της δημόσιας υγείας, την οποία άλλωστε έχει αφήσει στο έλεος. Υπακούν μόνο σε μία λογική και σ’ ένα στόχο: Να μπει “φίμωτρο” στο λαό -και ιδιαίτερα στη νεολαία- και να μονιμοποιηθούν πρακτικές καταστολής με πρόσχημα την πανδημία.

Καλούμε τον λαό να καταδικάσει το νέο όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού. Απαιτούμε την απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων και ζητάμε να επιτραπεί ελεύθερα σε όσους το επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου.»

Καταγγελία της ΚΝΕ

Η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «παρεμποδίστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ που, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, επεδίωξε να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, στον τόπο της δολοφονίας του, στα Εξάρχεια».

«Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που φτάνει σε σημεία αυτογελοιοποίησης μέσα από την αντιδημοκρατική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων σε όλη την Επικράτεια. Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η φωνή μας δε φιμώνεται! Απέναντι στο όργιο αυταρχισμού και καταστολής, ο λαός και η νεολαία θα αντιτάξουμε τον οργανωμένο μας αγώνα για υγεία, μόρφωση και ζωή με δικαιώματα» τονίζει, καταλήγοντας, η ανακοίνωση της ΚΝΕ.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» καταγγέλλει το νέο όργιο αυταρχισμού που εξαπέλυσε η κυβέρνηση

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» καταγγέλλει το νέο όργιο αυταρχισμού που εξαπέλυσε σήμερα η κυβέρνηση στις συμβολικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για να τιμηθεί η μνήμη του 15χρονου δολοφονημένου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας.​

«Απέναντι σε αυτές τις εκδηλώσεις, η κυβέρνηση απάντησε με χιλιάδες συνωστισμένους αστυνομικούς, αυταρχικές και χυδαίες πρακτικές, παρεμπόδιση προσέγγισης στο σημείο της δολοφονίας για να αφεθούν λίγα λουλούδια, συλλήψεις και μαζικές προσαγωγές, ακόμη και δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής», υπογραμμίζει.

«Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά, ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν σκοπεύουν στην προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία, για τη διακινδύνευση της οποίας έχει εγκληματικές ευθύνες, αλλά στη φίμωση των εργαζόμενων, του λαού και της νεολαίας, στη μονιμοποίηση πρακτικών καταστολής και αυταρχισμού, με πρόσχημα την πανδημία.​ Καλούμε τους δικηγόρους να καταδικάσουν το νέο όργιο αυταρχισμού της κυβέρνησης, να υπερασπιστούν τις λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα», προσθέτει.

Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας καταγγέλλουν τη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης της νεολαίας

Κάλεσμα στον λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν το νέο όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού που ξεδιπλώθηκε σήμερα απευθύνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, απαιτώντας την απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων και ζητώντας να επιτραπεί ελεύθερα σε όσους το επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου.

«Καταγγέλλουμε τη νέα προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τον λαό και τη νεολαία, απαγορεύοντας τις συναθροίσεις άνω των 4 ατόμων σε όλη την Επικράτεια, αξιοποιώντας τη συμπλήρωση 12 χρόνων από την εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επ. Κορκονέα. Με κυβερνητική εντολή από το πρωί της Κυριακής 6/12 παρεμποδίζεται κάθε συμβολική κίνηση τιμής στον Αλ. Γρηγορόπουλο από αντιπροσωπείες μαζικών φορέων φοιτητών, μαθητών, συνδικάτων, πολιτικών κομμάτων, οργανώσεων νεολαίας που, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, προσπαθούν να φτάσουν στον χώρο της δολοφονίας του μαθητή για να αφήσουν ένα λουλούδι. Το κέντρο της Αθήνας έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προχωρούν σε προσαγωγές.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης έχει πια ξεγυμνωθεί! Πασχίζει, χρησιμοποιώντας το μανδύα της πανδημίας, να εξασφαλίσει τη νομιμοποίηση για την ένταση της καταστολής, να εδραιώσει τις απαράδεκτες αντισυνταγματικές απαγορεύσεις, να τρομοκρατήσει τον λαό και τη νεολαία.

Να ξέρουν καλά: ότι δε μας φοβίζουν, μας δείχνουν τον δρόμο για να συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά. Να αφήσουν τώρα ελεύθερους όλους τους προσαχθέντες! Ό,τι και να κάνουν δε θα ξεμπερδέψουν με τις δίκαιες διεκδικήσεις, δε θα προχωρούν ανενόχλητοι τα σχέδιά τους. Θα μας βρίσκουν καθημερινά μπροστά τους στον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα μας στην υγεία, τη μόρφωση, τη δουλεία, τη ζωή!», αναφέρουν οι φοιτητές.

Χανιά: Ένταση σε συγκέντρωση για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ένταση και μικρής έκστασης επεισόδια «σημάδεψαν» το μεσημέρι την συγκέντρωση που πραγματοποίησε ομάδα πολιτών στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων, με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Από νωρίς το πρωί στην πλατεία της δημοτικής αγοράς είχαν συγκεντρωθεί αστυνομικές δυνάμεις, καθώς υπήρχε απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω των μέτρων για την πανδημία. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο πεζοδρόμιο απέναντι από την πλατεία άρχισαν να συγκεντρώνονται πολίτες που κρατώντας δύο πανό επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία παρά τις συστάσεις της ΕΛΑΣ να διαλυθούν.

Όταν η ομάδα των πολιτών επιχείρησε να πραγματοποιήσει την πορεία αστυνομικοί κινήθηκαν προς αυτούς πετώντας δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης και αποσπώντας τους ένα πανό.

Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα και εν μέσω έντασης οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 9 προσαγωγές πολιτών που οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης. Όσοι παρέμειναν στο σημείο ζητούσαν από τους αστυνομικούς να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες, ενώ μικρή ομάδα από τους συγκεντρωμένους πραγματοποίησε πορεία στην οδό Κυδωνίας.

Google+ Linkedin