Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κόρινθο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κόρινθο. Τη βραδιά άνοιξε ένα μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα στις μεγάλες στιγμές του εργατικού κινήματος που ενέπνευσαν και αποτυπώθηκαν από καλλιτέχνες, στην ποίηση, τη λογοτεχνία, το τραγούδι και το θέατρο.

Ακολούθησε η πολιτική ομιλία του μέλους του Κ.Σ. της ΚΝΕ και Γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Πελοποννήσου,Γιώργου Καραγιάννη ,που αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, τα καταστατικά των σωματείων, το φακέλωμα των εργαζομένων κ.λ.π. Ο Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Πελοποννήσου έκλεισε την τοποθέτησή του με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ , τη λαϊκή εξουσία,ως την μοναδική προοπτική διεξόδου για τα λαϊκά στρώματα, που θα εξασφαλίσει ότι την παραγωγή θα την σχεδιάζει και θα την καρπώνεται η εργατική τάξη, με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας κι όχι των επιχειρηματικών ομίλων.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η νέα γενιά των τραγουδοποιών με την ιδιαίτερα ζεστή και χαρακτηριστικά βραχνή φωνή του Χρήστου Νινιού και το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε  με ρεμπέτικο γλέντι από το συγκρότημα «εκτος προγράμματος».

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ αναπτύχθηκε ειδικός χώρος δραστηριοτήτων για παιδιά και έκθεση – αφιέρωμα στον κίνδυνο μεγάλων Βιομηχανικών Ατυχημάτων.

Google+ Linkedin