Ενώ σήμερα Κυριακή οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο απεργούν…ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου,εμμέσως πλην σαφώς,προμοτάρει το άνοιγμα των καταστημάτων !

Απεργούν σήμερα Κυριακή οι εμποροϋπάλληλοι αντιδρώντας στο νόμο 4177/2013 που έδωσε τη δυνατότητα λειτουργίας όλων των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή της «ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου»,ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την σταδιακή κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Βεβαίως από το “συνδικαλιστικό” όργανο των εμπόρων του Κιάτου …ούτε λόγος για τις κινητοποιήσεις των μικρεμπόρων και των εμποροϋπάλληλων κατά των κυβερνητικών μεθοδεύσεων!

Διαβάστε την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου και προσέξτε – στην δεύτερη παράγραφο της ανακοίνωσης που κοινοποίησε στο facebook αυτή τη φορά – πως ,ούτε λίγο ούτε πολύ, προμοτάρει το άνοιγμα των καταστημάτων…
Αλήθεια η Δημοτική Αρχή στο Δήμου Σικυωνίων τι θέση παίρνει  για την απεργία των εργαζομένων στο εμπόριο; Στη γειτονικη Πάτρα η Δημοτική Αρχή στηρίζει την απεργία των εργαζομένων στο εμπόριο

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

“Η Δημοτική Αρχή στηρίζει και θα δώσει το δικό της «παρών» στην απεργία των εργαζομένων στο εμπόριο και στην κινητοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας με αιχμή το ζήτημα της κυριακάτικης αργίας.
Η Κυριακή πρέπει να παραμείνει ΑΡΓΙΑ.
Είναι επιτακτική ανάγκη η νομοθετική κατοχύρωσή της.
Η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας οδηγεί στην ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, στο βέβαιο κλείσιμο εκατοντάδων μικρών καταστημάτων της πόλης που δεν θα αντέξουν στον ανταγωνισμό με τα «μεγαθήρια» του εμπορίου, στην αύξηση των κερδών και την πλήρη κυριαρχία στην αγορά λίγων μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων.
Οι μεγαλοξενοδόχοι του ΣΕΤΕ, οι μεγαλέμποροι του ΣΕΛΠΕ και οι μεγαλοβιομήχανοι του ΣΕΒ με την προσφυγή τους στο ΣτΕ ζητούν να μην ισχύσει η προσωρινή απόφασή του που αναστέλλει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, μέχρι νεωτέρας απόφασης. Αυτό και μόνο αποκαλύπτει περίτρανα ότι η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας εξυπηρετεί μόνο τις πολυεθνικές και το μεγάλο κεφάλαιο.
Συνολικά οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να δώσουν από κοινού τη μάχη γιατί ό,τι αντεργατικό μέτρο εφαρμόζεται στο εμπόριο σύντομα θα επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους, γιατί η αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα όποια κυβέρνηση και να υπάρξει, με μνημόνια ή χωρίς μνημόνια.”

Google+ Linkedin