Ελληνική Γαστρονομική Παράδοση
Η Ελλάδα τόπος πλούσιος σε ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά δεν θα μπορούσε να μην είχε και λαμπρή γαστρονομική παράδοση.
Οι πληροφορίες για την Αρχαία Ελληνική διατροφή και κουζίνα γενικότερα, προέρχονται κυρίως από τους κλασικούς τραγωδούς και κωμωδιογράφους.
Η αρχαία ελληνική γαστρονομία είναι πλούσια σε κωδικοποιημένες τεχνικές ακριβώς όπως και η σημερινή.
Φυσικά όμως υπάρχουν και πολλές διαφορές όχι μόνο στις μεθόδους παρασκευής αλλά και στις πρώτες ύλες. τα παντζάρια, το σπανάκι, τα πράσα, τα ραπανάκια, τα άγρια σπαράγγια, το σινάπι, το σκόρδο.
Στην αρχαία Ελλάδα δεν υπήρχαν… περισσότερα »