Δ. Κουτσούμπας: «να γίνουμε Κόμμα παντός καιρού».

Για επανεκκίνηση της κομματικής μηχανής,κάνει “κομψά” λόγο ο νεοεκλεγείς γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Το 19ο Συνέδριο άνοιξε, με τις ομόφωνα ψηφισμένες αποφάσεις του, στις σημερινές συνθήκες, το δρόμο, την εναλλακτική διέξοδο για το λαό, διατύπωσε την πρόταση εξουσίας προς την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για την οριστική έξοδο από το φαύλο κύκλο των καπιταλιστικών κρίσεων, για την ευημερία του λαού και της νεολαίας» επισημαίνει σε συνέντευξή του στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «πρέπει να γίνει αποφασιστικά μια νέα αρχή… ».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ χαρακτήρισε την Λαϊκή Συμμαχία «πολιτικοποιημένη» τονίζοντας ότι: « η αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή συσπείρωση, είναι αυτή που μπορεί να εκφράσει σε ενιαία κατεύθυνση την πάλη της εργατικής τάξης με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα».
Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ για την συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας απευθύνεται «σε όλους τους εργάτες, τους υπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού, τους φτωχούς αγρότες, ιδιαίτερα ανάμεσά τους στους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών».
Διευκρίνισε ότι το κόμμα δεν ζητά να συμφωνήσουν σε όλα μαζί του τονίζοντας ταυτόχρονα ότι: «όμως δεν μπορούμε και να κρύψουμε από τους συμμάχους ποιος είναι ο στρατηγικός μας στόχος».
«Δεν είναι έντιμο να κρύβεις το πού θες να πας, για να γίνεις απλά αρεστός, «για να πλατύνεις, όπως λένε» και επισήμανε ότι «όσοι τα λένε αυτά,αυτό που έχουν στο μυαλό τους είναι να έρθει το ΚΚΕ στα πολιτικά μέτρα τους, αλλάζοντας τη γραμμή και τις θέσεις του»….  περισσότερα »

Google+ Linkedin