Δυστυχώς Ηλία,με αυτό το προεκλογικό μότο…εκλογές δεν κερδίζονται !

Τρίτη βράδυ στο μισογεμάτο θέατρο Άγγελος Σικελιανός,στο Ξυλόκαστρο,ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης  Ηλίας Ανδρικόπουλος παρουσίασε τα νέα και παλιά  στελέχη της δημοτικής του παράταξης ,που εφεξής καλούνται να υπερασπιστούν το όποιο έργο της απερχόμενης δημοτικής αρχής και βάση αυτού να διεκδικήσουν την ψήφο των συμπολιτών τους.
Προεκλογικό ατού του απερχόμενου δημάρχου είναι και η παρουσίαση των τοπικών υποψηφίων,που λογικά θα λειτουργήσουν ως «οπισθοφυλακή» του κεντρικού ψηφοδελτίου.  
Ως γενική διαπίστωση, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η «χαμηλών τόνων» προεκλογική ομιλία του κ. Ανδρικόπουλου ήταν έξυπνα σχεδιασμένη ,ώστε να μην ακουμπήσει στην ουσία του τίτλου της «Απολογισμός πεπραγμένων δημοτικής θητείας 2014-2019 »,που σαφώς παραπέμπει  σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και όχι σε προεκλογική μονιασμένη «σαπουνόπερα» !
 
Βεβαίως,με εξασφαλισμένη την απουσία αντιλόγου,ο απερχόμενος δήμαρχος είχε όλη την άνεση να επαναλαμβάνει συνεχώς την λέξη “δυστυχώς”…αποδίδοντας την πανθομολογούμενη ανυπαρξία έργου της απερχόμενης δημοτικής αρχής στην «καμένη γη» που παρέλαβε !
 
Συμπερασματικά,ο κ. Ανδρικόπουλος μας έδειξε ότι συνειδητά έχει επιλέξει την ρητορική ενός προεκλογικού λόγου κενού περιεχομένου,που κατά παραχώρησιν μπορεί να γίνεται αόριστα λόγος για κάποιες αδυναμίες ή ελλείψεις ή και αστοχήματα…που ΘΑ διορθωθούν αν οι πολίτες τον ξανά -εμπιστευτούν !
 
Βεβαίως,με αυτό το προεκλογικό μότο…εκλογές δεν κερδίζονται !
 
Στα αξιοσημείωτα της προχθεσινής εκδήλωσης  ήταν και η πολιτική παρουσία των  περιφερειακών υποψηφίων Γιάννη Τσιάνου,Ηλία Κοφινά και Περικλή Μενούνου ,που ίσως νοηματοδοτεί και τους “Νέους δρόμους” που εδώ και καιρό ακολουθεί πιστά  ο απερχόμενος νεοδημοκράτης δήμαρχος,αλλά και την ταυτότητα αντιλήψεων που  ενδεχομένως έχει με τους Συριζαίους υποψήφιους του Γιώργου Δέδε.
Google+ Linkedin